Μουσική εβδομάδα στα Λεχαινά: Σεμινάριο και φεστιβάλ από τη Φιλαρμονική

Share

Ξεχωριστή πρωτοβουλία από τη Φιλαρμονική Λεχαινών

Σε ρυθμούς προετοιμασίας η πόλη των Λεχαινών καθώς αρχίζουν αύριο Δευτέρα και ολοκληρώνονται το Σάββατο 7 Αυγούστου με τη μεγάλη συναυλία, οι εργασίες του 2ου σεμιναρίου Πνευστών και Κρουστών.

Το πρώτο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το 2019 με πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής,  γνώρισε τεράστια επιτυχία η οποία σφραγίσθηκε τόσο από την μεγάλη προσέλευση μουσικών από την Ηλεία και την Αχαΐα όσο και από τη συμμετοχή του κοινού, το οποίο ακολουθεί με θαυμασμό τις δραστηριότητες της Φιλαρμονικής.

Πέρυσι η μουσική εκδήλωση δεν υλοποιήθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης και φέτος που δόθηκε το «πράσινο» φως από τους αρμόδιους, το Δ.Σ της Φιλαρμονικής ξεκίνησε αμέσως τις προετοιμασίες έτσι ώστε το φιλόμουσο κοινό της Ηλείας να παρακολουθήσει ποιοτική μουσική.

Οι Μουσικές εργασίες

Παν. Θωίδης
Παν. Ζαφειρόπουλος
Ευρ. Χατζηγιάννης
Παν. Μπαλαμός
Χρ. Σαλβάνος
Βασ. Μπράτος

Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι καθηγητές θα διδάξουν και θα προετοιμάσουν με τους συμμετέχοντες τα κομμάτια που θα ακουστούν στη συναυλία που θα γίνει στις 7 Αύγουστου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου–Λυκείου Λεχαινών τηρώντας αποστάσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο απευθυνθείτε στα τηλεφωνά 6973497295 του Αρχιμουσικού Ευρυσθένη Χατζηγιάννη και στο 6945895107 του Πρόεδρου του Δ.Σ. Φιλαρμονικής Ανδρέα Μίγκου.

Με κορυφαία ονόματα του χώρου

Στη μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών θα συμμετέχουν 70  μουσικοί συμπεριλαμβανομένων και των καθηγητών του σεμιναρίου, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στο μουσικό άκουσμα..                                 Θα τραγουδήσουν οι Ανδρέας Καλλιβωκάς, η Κέλυ Κουνάκη και η Στεφανία Συλλαιδή και θα παίξουν βιολί η Αλεξάνδρα Συλλαιδή και πιάνο η Ρούλα Χρέππα

Οι καθηγητές που θα διδάξουν από αύριο στο σεμινάριο το οποίο είναι δωρεάν, συμπεριλαμβάνονται στα μεγάλα ονόματα τόσο στον Ελληνικό όσο και στον Ευρωπαϊκό κόσμο της Μουσικής και είναι:

  • Ο Βασίλης Μπρατός, καθηγητής Κλαρινέτου

(30 Χρόνια διδάσκει κλαρινέτο σε ακαδημία στο Παρίσι – συνεργάτης Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών)

  • Ο Παναγιώτης Μπαλαμός, καθηγητής Τρομπέτας

(Μόνιμος Μουσικός Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών)

  • Ο Χρήστος Σαλβάνος, καθηγητής Γαλλικού Κόρνου

(Κορυφαίος Α΄ Μουσικός Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών)

  • Ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, καθηγητής Τρομπονιού

(Μόνιμος Μουσικός Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών)

  • Ο Παναγιώτης Θωίδης, καθηγητής Κρουστών

(Καθηγητής Μουσικής )

Με ιστορία και προσφορά

Η Φιλαρμονική Λεχαινών ιδρύθηκε το 1932 από τον Γεώργιο Κατσούφη και αποτελεί μέχρι και σήμερα καμάρι των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Απαρτίζεται από 60 μουσικούς στη κύρια μπάντα και περίπου 40 μαθητές, με εντυπωσιακή συμμετοχή σε Πανελλήνιο επίπεδο. Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζουν οι εμφανίσεις της στο Μεσολόγγι, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Κόνιτσα, στην Κεφαλονιά, στο Αιτωλικό, στην Πάτρα, στον Πύργο, στους Φιλιάτες, την Αρχαία Ολυμπία και σε θρησκευτικές εορτές και παρελάσεις όπου αποσπά τις καλύτερες κριτικές.

Από το 2016 την Καλλιτεχνική Διεύθυνση έχει αναλάβει ο Αρχιμουσικός Ευρυσθένης Χατζηγιάννης ο οποίος είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, κάτοχος πτυχίου Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης, Φυγής και Τρομπονιού με ειδικό καθηγητή τον κ. Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο., παρακολουθεί μαθήματα Διεύθυνσης Ορχήστρας και Σύνθεσης με καθηγητές τον κ. Ανδρέα Πυλαρινό και  κ. Ανδρέα Ζαφειρόπουλο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, Αρχιμουσικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της «Φιλαρμονικής Βαθύλλος» και της επαγγελματικής «Ορχήστρας Πνευστών Πατρεύς». Έχει διδάξει Τρομπόνι στα Μουσικά Σχολεία Πάτρας και Καλαμάτας και στα Ωδεία «Φιλαρμονική Εταιρία – Ωδείο Πατρών», «Ωδείο Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών» και «Ωδείο Μότσαρτ».

Τα κομμάτια θα βιντεοσκοπηθούν και θα αναρτηθούν στο κανάλι της φιλαρμονικής στο YouTube.