Προγνωστικά

Μπενφίκα στην… πίεση!

Ακούστε το άρθρο

Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης

Κάνε εγγραφή και κέρδισε το parimatch bonus

Φαμαλικάο – Μπενφίκα: Το φαβορί στο ζευγάρι μπαίνει στο νέο Πρωτάθλημα Πορτογαλίας με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία. Για πρώτη φορά μετά από 11 σερί παρουσίες σε ομίλους Champions League έμεινε εκτός από τον ΠΑΟΚ, μετά την ήττα με 2-1 στην Τούμπα την περασμένη Τρίτη. Ζημιά κοντά στα 40 εκατ. ευρώ, με το 2-0 των Θεσσαλονικέων να το πετυχαίνει ο Άντριγια Ζίβκοβιτς. Ποδοσφαιριστής που η Μπενφίκα πούλησε λίγο νωρίτερα στην ελληνική ομάδα αντί 1.8 εκατ.! Γενικά η σεζόν έχει αρχίσει με ατυχία, γκρίνια, άσχημο αποτέλεσμα, με τον κόουτς Ζέσους να έχει μπόλικη δουλειά ώστε να μπορέσει να γυρίσει το φύλλο. Είναι και ο τρόπος που έκλεισε η περυσινή πάντως, με την Μπενφίκα να χάνει Πρωτάθλημα και Κύπελλο, που έρχεται δένει το… γλυκό.

Για αυτό, φυσικά, δεν ευθύνεται ο Ζέσους, ωστόσο ένα συνολικότερο αρνητικό κλίμα υπάρχει. Η Φαμαλικάο, αμφιλεγόμενη ομάδα για το ποιος την ελέγχει, πέρυσι έκανε μπόλικες ζημιές. Πιο νεανική ομάδα φέτος, άλλαξαν πολλά πρόσωπα, έχασε την Ευρώπη πέρυσι στις λεπτομέρειες. Γύρω από τη Φαμαλικάο, ωστόσο, λογικό είναι να προκύπτουν ερωτήματα για το αν… καιγόταν να βγει στο Europa League από τη στιγμή που ήταν προγραμματισμένο ότι ο προϋπολογισμός θα πέσει! Όπως, επίσης, και αν η νέα θέση της στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο είναι να αποτελεί προθάλαμο παικτών προς πώληση σε μεγάλες ομάδες της χώρας και σε όλη την Ευρώπη! Στα 2 πρόσφατα ματς με την Μπενφίκα, εντός, έμεινε στο 1-1 με τη σπουδαία αντίπαλό της.

Τι σκέφτομαι: Η φάση για την Μπενφίκα έχει στραβώσει πολύ! Η μία ανάγνωση λέει πώς θα βγάλει αντίδραση και απέναντι σε μία νεανική ομάδα θα φτάσει σε άνετη νίκη, ώστε να ρεφάρει λίγο… Η άλλη ανάγνωση είναι ότι αν την έχει πάρει από κάτω, ακόμη και από την ανανεωμένη Φαμαλικάο θα τα βρει δύσκολα. Αρχικά το G/G κρίνεται ως ρεαλιστικό ενδεχόμενο. Πολύ λιγότερος ρεαλισμός στην προτεινόμενη έκπληξη στο ζευγάρι, αλλά η κατάσταση στα ενδότερα του φαβορί επιτρέπει τέτοιες σκέψεις. Όπως και η συμπεριφορά των γηπεδούχων στα απαιτητικά ματς, στο δείγμα αγώνων τους που υπάρχει στην Primeira Liga.

Όλη η επικαιρότητα