Κόσμος

Μπουρκίνα Φάσο: Αιματοκύλισμα από ενόπλους σε χωριό – Στους 160 οι νεκροί

Ακούστε το άρθρο

Ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε από ενόπλους στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Παρασκευή στο Σάββατο ανήλθε σε 160, όπως δήλωσαν τοπικές πηγές σήμερα, Κυριακή, στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Προηγούμενος απολογισμός χθες το βράδυ έκανε λόγο για 138 νεκρούς.

Συνολικά «160 σοροί θάφτηκαν χθες [Σάββατο) σε τρεις τάφους για τον ντόπιο πληθυσμό (…) εκ των οποίων και περίπου 20 σοροί παιδιών», είπε ένας αξιωματούχος της περιοχής.

Ο απολογισμός επιβεβαιώθηκε και από μια ακόμη ντόπια πηγή.

Η εν λόγω επίθεση εκδηλώθηκε στο χωριό Σολχάν της επαρχίας Γιάγκα που συνορεύει με τον Νίγηρα και οι ένοπλοι πυρπόλησαν σπίτια και την αγορά του χωριού.

Οι επιθέσεις τζιχαντιστών, που συνδέονται με την αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Σαχέλ της Δυτικής Αφρικής έχουν αυξηθεί ραγδαία από την αρχή του χρόνου και ειδικά στη Μπουρκίνα Φάσο, το Μαλί και τον Νίγηρα και το τίμημα πληρώνουν άμαχοι.

Η βία στην Μπουρκίνα Φάσο έχει εκτοπίσει πάνω από 1,14 εκατομμύριο ανθρώπους σε μόλις δύο χρόνια, ενώ η φτωχή αυτή χώρα φιλοξενεί και περί τους 20.000 πρόσφυγες από το γειτονικό Μαλί, οι οποίοι αναζητούν ασφαλές καταφύγιο για να γλιτώσουν από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις.

Πηγή: CNN.gr

Όλη η επικαιρότητα