Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μυκήνες: Μάχη με τη φωτιά ακόμα και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο

Ακούστε το άρθρο

Ανυπολόγιστο το μέγεθος της ζημιάς – Πρόλαβαν να εκκενώσουν έγκαιρα τον αρχαιολογικό χώρο – Σε εξέλιξη οι προσπάθειες κατάσβεσης – Πυροσβέστες με τη βοήθεια εναέριων μέσων παλεύουν να σώσουν ό,τι μπορούν

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών δεν γλίτωσε τελικά από τη μανία της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής πλησίον του τάφου του Αγαμέμνονα, καθώς οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυτόν, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παλεύουν να σώσουν ό,τι μπορούν.

Αυτή τη στιγμή, όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος https://anagnostis.orgτο μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το βασίλειο του Μυθικού Αγαμέμνονα δεν μπορεί να υπολογιστεί, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται και οι προσπάθειες κατάσβεσης βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική επιχειρούν 27 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα, 8 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο αρχαιολογικός χώρος εκκενώθηκε εγκαίρως – όπως αποδείχθηκε – από τους επισκέπτες, πριν η φωτιά φθάσει σε αυτόν, ενώ στη συνέχεια αυτή κατευθύνθηκε προς το βουνό.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά απέναντι από τον Τάφο του Αγαμέμνωνα κατευθυνόμενη σε παρακείμενη ρεματιά, με τον άνεμο να την σπρώχνει προς Προσύμνη. Όμως στη συνέχεια εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα απειλώντας ευθέως και τον αρχαιολογικό χώρο.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, μαζί με δημοτικούς συμβούλους. Ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και του Δήμου Άργους – Μυκηνών βρίσκεται επί ποδός και βοηθούν με τα μέσα που διαθέτουν για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο και να περιοριστεί όσο το δυνατό περισσότερο η ζημιά.

Μέχρι στιγμής έχει καεί μεγάλη έκταση, μεταξύ άλλων και εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις Αργολικές Ειδήσεις

mikines_fotia_2_0
fotia_mikines_apo_nafplio_9
mikines__1_
mikines__2_
mikines__3_
mikines__4_
mikines__5_

via

Όλη η επικαιρότητα