Αφιερώματα Κινηματογράφος Σπίτι & Διακόσμηση

«Μόνος στο σπίτι»: Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η χριστουγεννιάτικη ταινία (Βίντεο)

Ακούστε το άρθρο

Eίναι η αγαπημένη ταινία των Χριστουγέννων, τουλάχιστον για τους περισσότερους: το “Μόνος στο σπίτι” εξακολουθεί να παίζει ξανά και ξανά στην μικρή οθόνη και φέτος, το 2020 κλείνει τα… τριάντα της! Και μπορεί η εξέλιξη του πρωταγωνιστή Macaulay Culkin να είναι λίγο πολύ γνωστή, όμως αυτό που δε ξέρουμε είναι το πώς είναι σήμερα το σπίτι στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα της σειράς.

To σπίτι είναι πραγματικό, τα πιο πολλά γυρίσματα του “Home Alone” δεν έγιναν σε στούντιο. Βρίσκεται στο Ιλινόις, στα προάστια του Σικάγο. Η Cynthia Abendshien η τότε ιδιοκτήτρια του σπιτιού θυμάται “οι περισσότερες σκηνές είχαν γυριστεί στον πρώτο όροφο και εμείς αναγκαζόμασταν να μένουμε στον δεύτερο. Είχαν διαρκέσει πολλούς μήνες περίπου επτά. Μπορεί το σπίτι να έγινε διάσημο όμως εμείς ήμασταν μια απλή καθημερινή οικογένεια”.

H κουζίνα όπως παρουσιάστηκε τότε και όπως είναι σήμερα

Η Cynthia και ο σύζυγός της είχαν αγοράσει το σπίτι το 1986 για 800.000 δολάρια. Έχει έξι υπνοδωμάτια  και έξι μπάνια. Η ταινία τους απέφερε μεγάλο κέρδος μιας και όταν το πούλησαν, το 2012 πήραν  1.5 εκατομμύριο δολάρια!

Το σπίτι στην πραγματικότητα ήταν και είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο που βλέπουμε στην ταινία: φυσικά δεν υπάρχουν ταπετσαρίες η διακόσμησή του είναι πιο λιτή ενώ στην σκάλα στην οποία έκανε την περίφημη τσουλήθρα ο μικρός πρωταγωνιστής είχε τοποθετηθεί τότε ένας ειδικός μηχανισμός για να μην τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της σκηνής.

Σε αυτό το υπνοδωμάτιο ο Μacalay Cuclin διάβαζε το ρόλο του και έκανε πρόβα με το σκηνοθέτη και τον μικρό του αδερφό.

Όπως βλέπετε, διαφέρει πολύ από εκείνο της ταινίας.

Η Marissa Hopkins η μεσίτρια του σπιτιού που είχε αναλάβει την πώληση της οικίας, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φαίνεται όλο το εσωτερικό του πιο διάσημου χριστουγεννιάτικου σπιτιού…

Όλη η επικαιρότητα