Ελλάδα Υγεία

Μόσιαλος: Θα προσπαθήσουμε και για όσους πιστεύουν ότι ο κορονοϊός είναι ψέμα

Ακούστε το άρθρο

Το καθολικό lockdown στο Ισραήλ για τρεις εβδομάδες έδωσε αφορμή για μία νέα ανάρτηση στον καθηγητή του LSE Ηλία Μόσιαλο, στην οποία αναφέρθηκε σε όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει.

«Στη χώρα μας μερικοί πιστεύουν ακόμη ότι ο ιός έχει εξασθενήσει, ότι η νόσος είναι εποχική και ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι ένα ψέμα» λέει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Όσοι πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόβλημα θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Και θα το κάνουμε αυτό και για όσους δεν θέλουν να κάνουν τίποτα».

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση του Ηλία Μόσιαλου:

«Νέο lockdown για τρεις εβδομάδες (από την ερχόμενη Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι 11/10) αποφάσισε η κυβέρνηση του Ισραήλ. Σήμερα ανακοίνωσαν 1997 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά έχουν 39479 ενεργές περιπτώσεις ασθενών. 1056 νοσηλεύονται, οι 519 είναι σοβαρά ενώ οι 144 είναι διασωληνομένοι.

Είχα προειδοποιήσει από τις αρχές Ιουλίου (https://www.google.co.uk/…/mosialos-gia-tin-katastasi-…/AMP/) ότι η αύξηση των κρουσμάτων στο Ισραήλ είναι ανησυχητική.

Στη χώρα μας μερικοί πιστεύουν ακόμη ότι ο ιός έχει εξασθενήσει, ότι η νόσος είναι εποχική και ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι ένα ψέμα.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε ένα πείραμα.

Να χωρίζαμε τη χώρα σε δυο περιοχές. Και στη μια να ζούσαν μόνο όσοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοιός και όσοι πιστεύουν ότι έχει εξασθενήσει. Αλλά θα έπρεπε να μείνουν εκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε πόσοι θα επέλεγαν αυτή την επιλογή.

Αλλά αυτό δεν γίνεται. Όχι μόνο γιατί είναι πρακτικά αδύνατο. Δεν είναι και το επιθυμητό. Όσοι πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόβλημα θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Και θα το κάνουμε αυτό και για όσους δεν θέλουν να κάνουν τίποτα».

Όλη η επικαιρότητα