Ηλεία

Μύθευμα χαρακτηρίζει την… «καθαίρεσή» του  ο Γ. Λυμπέρης!

Ακούστε το άρθρο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ SITE  ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΔΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Ότι δημοσίευμα σε site, που τον θέλει να «καθαιρείται» από επικεφαλής της παράταξης της ΚΕΔΕ «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», δεν ευσταθεί, δήλωσε χθες μέσω της εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Σύμφωνα με το  site NewsTA (Νέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης) «η παράταξη Αυτοδιοικητικό Κίνημα προχωρά σε αλλαγή του επικεφαλής».

Μεταξύ άλλων, στο σχετικό δημοσίευμα που αναρτήθηκε χθες επισημαίνεται:

Η πάλαι ποτέ ισχυρή παράταξη έχει καταστεί σήμερα « σκιά» του παρελθόντος μετά την αποχώρηση τις τελευταίες τετραετίες των ηγετικών στελεχών της , όπως των πρώην δημάρχων Καλλιθέας και Αμφιλοχίας, Κώστα Ασκούνη και Απόστολο Κοιμήση αλλά και τη μη παρουσία τώρα στο ΔΣ της ΚΕΔΕ άλλων εξίσου σημαντικότατων αυτοδιοικητικών της , του νυν δημάρχου Νεάπολης-Συκεών , Σίμου Δανιηλίδη ή του πρώην δημάρχου Ηρακλείου , Γιάννη Κουράκη.
Παρότι εξακολουθεί και είναι η δεύτερη δύναμη στην Αυτοδιοίκηση , με διαφορά από τις άλλες που την ακολουθούν , στους 15 μήνες που ήταν επικεφαλής της, ο δήμαρχος Ήλιδας , Γιάννης Λυμπέρης, … «δεν υπάρχει».
Χαρακτηριστικότατο είναι το γεγονός , ότι ενώ έχουν συμβεί τόσα , ακόμη και νέος εκλογικός νόμος , δεν εξέδωσε ποτέ, ούτε καν …μια ανακοίνωση!
Η ισχυρή παρουσία,  με θέσεις και απόψεις , που τα προηγούμενα χρόνια την έκαναν να δεσπόζει στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, ακόμη και όταν εκλογικά ήταν δεύτερη έχει ουσιαστικά απεμποληθεί επί ηγεσίας Λυμπέρη.
Στους 15 μήνες που είναι επικεφαλής ο κ. Λυμπέρης, το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ , έδινε την εντύπωση της «ουράς» της «γαλάζιας» διοίησης της ΚΕΔΕ. Αντίθετα μ΄ότι συνέβαινε τις προηγούμενες τετραετίες.
Με τον ίδιο τον κ. Λυμπέρη, πολλές φορές , δημόσια να εκφράζει την ευαρέσκεια του ακόμη και για κυβερνητικές πολιτικές που το ίδιο το ΚΙΝΑΛ την ίδια στιγμή κατάγγειλε. Επίσης να συμπλέει σχεδόν σε όλα με την ηγεσία της ΚΕΔΕ.
Εξαναγκάζοντας έτσι, άλλα στελέχη της ίδιας της παράταξης και δημόσια , σε συνεδριάσεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ, να τον …αποδοκιμάζουν και να δηλώνουν ότι δεν τους εκφράζει η στάση και άποψη που εξέφρασε σε διάφορα σημαντικά θέματα…».

Καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρει:

«Το ποτήρι ωστόσο «ξεχείλισε» και την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε ευρεία πανελλαδική σύσκεψη της παράταξης –μέσω τηλεδιάσκεψης- όπου αποφασίστηκε η αντικατάσταση του κ. Λυμπέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην τηλεδιάσκεψη αυτή , ασκήθηκε απ΄ όλους όσους τοποθετήθηκαν δριμύτατη κριτική και απαιτήθηκε η παραίτηση του, που ήταν τελικά και η …ομόφωνη απόφαση που ελήφθη.
Ο νέος επικεφαλής αναμένεται να ανακοινωθεί σε νέα συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης που θα έχουν , εντός των επόμενων ημερών…».

Τι απαντά ο Γ. Λυμπέρης

Στην δήλωση του ο δήμαρχος Ήλιδας είπε τα εξής:

Πληροφορήθηκα και από μέλη της παράταξης μας, του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» για αυτά που γράφει ένα site, το οποίο δεν το γνωρίζω. Δεν επικοινώνησε κανείς από αυτούς να με ρωτήσει ή να επιβεβαιώσει αυτά τα οποία γράφει.

Είμαι υποχρεωμένος βέβαια να δηλώσω ότι αυτό το οποίο γράφεται είναι μύθευμα. Είναι μια απόλυτη φαντασίωση κάποιου, που δεν ξέρω από πού ξεκινάει, πως εδράζεται και που έχει δημιουργηθεί. Μπορεί και να ‘χει δημιουργηθεί κι από τους «κόλπους» της παράταξης, μπορεί και να είναι και μια από αυτές τις τοποθετήσεις – δημοσιεύσεις, που έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό.

Καμία τηλεδιάσκεψη στελεχών δεν έγινε, συναντήσεις στην ΚΕΔΕ γίνονται πολύ αραιές και σε στενό κύκλο λόγω του κορονοϊού.

Εγώ είμαι επικεφαλής της παράταξης του Αυτοδιοικητικού Κινήματος και εκείνος ο οποίος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό είναι η ίδια η παράταξη. Η ίδια δε, η παράταξη βάσει του νόμου, έχει συγκεκριμένη οργάνωση.

Άρα, λοιπόν, δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε τέτοιου είδους ζήτημα και δεν ξέρω από πού ορμώμενοι τα έγραψαν αυτοί που τα έγραψαν…».

Όλη η επικαιρότητα