Ελλάδα

Μύκονος: Συνωστισμός άνευ προηγουμένου στα Ματογιάννια

Ακούστε το άρθρο

Κανένας σεβασμός για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στη Μύκονο.

Εικόνες προ πανδημίας καταγράφονται στη Μύκονο, η οποία έχει γεμίσει με επισκέπτες που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Με το άνοιγμα του τουρισμού, το νησί γέμισε και πάλι και στα Ματογιάννια καταγράφονται ανησυχητικά σκηνικά.

Μέσα στα στενά σοκάκια της Χώρας του νησιού, εκατοντάδες άτομα συνωστίζονται χωρίς να φοράει σχεδόν κανείς μάσκα. Άλλοι κάθονται στα μαγαζιά, άλλοι παρτάρουν μες στη μέση του δρόμου και άλλοι απλά προσπαθούν να περάσουν…

Οι μηδέν αποστάσεις ασφαλείας και το ξεφάντωμα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας φαίνεται να είναι ο «κανόνας» της βραδινής διασκέδασης στην περιοχή.

Κορονοπάρτι» και σε βίλες

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον απίστευτο συνωστισμό τις νύχτες στα σοκάκια, σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί και τα «κορωνοπάρτι» σε βίλες στη Μύκονο. Εκατοντάδες άτομα συνωστίζονται και διασκεδάζουν στους συγκεκριμένους χώρους, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας.

Υπάρχουν πληροφορίες για τον προγραμματισμό πολύ μεγαλύτερων πάρτι, με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης dj’s, με τουλάχιστον 500 κάθε φορά συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Οι επαγγελματίες του νησιού κάνουν λόγο για «υγειονομικές βόμβες» και οδηγούν σε απώλειες φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Εξάλλου, τα δύο μεγαλύτερα σωματεία της Μυκόνου στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης – ο ΣΕΕΧΩΜ και τα ΣΕΔΕΜ – έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό για αυτό ακριβώς το ζήτημα.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα