Μ. Κατρίνης: Απαιτείται συμπληρωματική χρηματοδότηση και δεύτερη κατανομή voucher για να μη μείνουν εκτός παιδικών σταθμών παιδιά που το δικαιούνται

Share

Ερώτηση κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης αναφορικά με το πρόγραμμα της «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που αφήνει εκτός Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ περισσότερα από 80000 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Στην Ηλεία είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις παιδιών που μένουν εκτός δομών, αφού ενώ έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών δεν επαρκεί η χρηματοδότηση.

Ο κ. Κατρίνης τονίζει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η αναντιστοιχία του υπολογισμού των μορίων με την κοινωνική πραγματικότητα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός δομών παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και παιδιά υπερπολύτεκνων οικογενειών.

Επισημαίνει δε, αστοχίες ως προς το χρόνο επεξεργασίας των αιτήσεων, καθώς δεν έχει λήξει ακόμη η προθεσμία για την υποβολή φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2020 που ήταν προαπαιτούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και οι εμπλεκόμενοι φορείς αναφέρουν ότι θα μείνουν αδιάθετα 15000 vouchers, με σοβαρό ενδεχόμενο τη δημιουργία ζητημάτων βιωσιμότητας και στους φορείς των δήμων και κατ’ επέκταση στους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Ο Ηλείος βουλευτής ζητά από την Κυβέρνηση να διαθέσει επιπλέον κονδύλια, προκειμένου να ανταποκριθεί στην ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή στο πρόγραμμα καθώς και να προβεί σε δεύτερη κατανομή των voucher, θέτοντας σε προτεραιότητα τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών, όπως η Ηλεία.