Γ Εθνική

Μ. Τσίρκοβιτς (ΠΑΟ Βάρδας): «Μπορούμε και θα μείνουμε στην κατηγορία!»

Ακούστε το άρθρο

Η  Γ΄ Εθνική επιστρέφει στις επίσημες υποχρεώσεις της την ερχόμενη Κυριακή 11 Απριλίου,  και με αφορμή το γεγονός αυτό, ζητήσαμε τη γνώμη  του νυν  τεχνικός του ΠΑΟΒ Μίκι Τσίρκοβιτς, που  είναι  παντού γνωστό,  ότι ξεχωρίζει για τον αυθορμητισμό του, και το γεγονός ότι ποτέ δεν «μασάει» τα λόγια του! Έχει φάει  άλλωστε  με το «κουτάλι»  τα γήπεδα ,  γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, και δεν διστάζει ποτέ να πει τη γνώμη του ελεύθερα!

Μίκι  πως βλέπεις την επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής;

«Είναι πολύ άδικο για τον χώρο μας,  και μιλάω για τη Γ΄ εθνική, αυτό που συμβαίνει έως τώρα, όπου καλούμαστε μέσα σε ένα διάστημα λιγότερο των τριών μηνών να ολοκληρώσουμε  τον α΄ γύρο!  Όπως σας έχω ξαναπεί , είμαστε  ο τελευταίος τροχός της αμάξης, και δεν μας υπολογίζει κανένας. Πάλι καλά που αποφάσισαν να παίξουμε  και αυτούς τους αγώνες, που βέβαια σε καμία περίπτωση δεν είναι δίκαιο μέτρο, καθώς  δεν μπορεί να κρίνεται η τύχη μιας ομάδας  σε  8 η 10 ματς»!

Πότε εκτιμάτε ότι θα παρουσιαστούν όλες οι ομάδες;

«Θεωρώ πως η επανέναρξη του πρωταθλήματος υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να το προσπαθήσουμε, ζουν πολλές οικογένειες από τη Γ’ Εθνική. Το σίγουρο όμως είναι πως όλες οι ομάδες  θα παρουσιαστούν  πολύ αλλαγμένες και αρκετά επηρεασμένες από αυτή τη μακριά αποχή των 5 και πλέον μηνών! Επίσης, θα ήθελα να τονίσω,  πως αν γνώριζαν οι ειδικοί απ’ την αρχή που ξεκινήσαμε , ότι  θα πάμε σε δεύτερο lockdown,  δεν θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει καθόλου το πρωτάθλημα, κατέληξε  ο έμπειρος τεχνικός»!

Σε  ότι αφορά τη δική σου ομάδα τον ΠΑΟΒ τι θα έλεγες;

«Όπως σας προανέφερα, όπως όλες οι ομάδες, έτσι και η ομάδα της Βάρδας, θα παρουσιαστεί πολύ αλλαγμένη! Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι πριν τη διακοπή αποχώρησαν οι , Ντόμας, Σαμπανέι και Νικολακόπουλος, ενώ στη διάρκεια της καραντίνας, στρατεύτηκαν οι Βορύλλας και Χριστόπουλος, ενώ ο Γάλλος  Βαζ , συνεχίζει πλέον στην Κίνα! Έτσι σε συνεργασία με την διοίκηση, αποκτήσαμε οχτώ  παίκτες, οι  περισσότεροι εκ των  οποίων είναι έμπειροι και γνώστες  της κατηγορίας! Υπάρχουν όμως και κάποια ταλέντα με πάρα πολύ μέλλον στο ποδόσφαιρο!»

Κόουτς  όμως  δεν θα υπάρχει  πρόβλημα ομοιογένειας;

«Όλα  όπως καταλαβαίνετε  σε αυτό το πρωτάθλημα έχουν γίνει σε χρόνο ρεκόρ και στο «πόδι»! Και όπως είναι  λογικό, δεν μπορεί καμία ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στην επανέναρξη του πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή! Καθώς μας λείπει ο χρόνος έτσι ώστε  να μπορέσει να «δέσει» η ομάδα! Καθώς  πέρα από τις προπονήσεις, δεν μπορούμε να παίξουμε και τα φιλικά που θέλαμε υπό τις παρούσες συνθήκες. Πως λοιπόν θα μπορέσουν να γνωριστούν μεταξύ τους οι παίκτες! Είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι ομάδες που έχουν αλλάξει το ρόστερ, κατά 50 με 60%».

Αλήθεια κ. Τσίρκοβιτς ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΒ  στα 8 ματς  που καλείται να δώσει η ομάδα σας;

«Όπως σας είπα και στην αρχή, εδώ που φτάσαμε, αποκλειστικός στόχος της ομάδας μου, είναι η άνετη παραμονή στην Γ΄ εθνική! Όμως  έως τη λήξη του α΄ γύρου που θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, η ομάδα έχει δύσκολο πρόγραμμα! Καθώς από τους 8 αγώνες που υπολείπονται, έχουμε να δώσουμε τους πέντε εκτός έδρας,  και μόνο τους τρείς, εντός έδρας! Αυτά λοιπόν τα τρία ματς, ουσιαστικά είναι και τα καθοριστικά για να παραμείνουμε στην κατηγορία! Όμως ο ΠΑΟΒ είναι μεγάλη ομάδα και το έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν, και μπορεί να πάρει και εκτός έδρας βαθμούς, αν είναι σοβαρός και πειθαρχημένος»!

 

Όλη η επικαιρότητα