Πολιτική

Μ. Χαρακόπουλος: Δωρεάν ηλεκτρονικές συσκευές σε μαθητές/φοιτητές τρίτεκνων οικογενειών

Ακούστε το άρθρο

Την εξασφάλιση δωρεάν ηλεκτρονικών συσκευών σε όλους τους μαθητές και φοιτητές-μέλη τρίτεκνων οικογενειών, ζητά ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Με αναφορά του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής Μαρία Συρεγγέλα, ο βουλευτής της ΝΔ μεταφέρει στη Βουλή αίτημα της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος, που αναφέρει ότι «για να είναι ωφελούμενη μια τρίτεκνη οικογένεια πρέπει να έχει μέγιστο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 13.500 ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι «δεν είναι εύποροι όλοι όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα. Η αρχική ανακοίνωση σε εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης αναφέρονταν σε 325.000 οικογένειες και 560.000 νέους. Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 117.000 αιτήσεις που αφορούν 216.000, όπως ανακοινώθηκε, δηλαδή το 38% όσων μπορούν να ωφεληθούν».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών «και τα 200 ευρώ δεν φτάνουν για αγορά ηλεκτρονικών μέσων», καθώς η οικονομική τους κατάσταση «είναι πολύ άσχημη». Γι’ αυτό και θεωρούν ότι είναι άδικο πολλές χιλιάδες παιδιών να αποκλειστούν αν δεν γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις. Καταλήγοντας, λοιπόν, ζητούν να υπάρξει μέριμνα «ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές και φοιτητές-μέλη τρίτεκνων οικογενειών».

Πηγή: Cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα