Ελλάδα

Μ. Χαρακόπουλος με Βορίδη: Έρχεται “ζεστό χρήμα” για καρπουζοπαραγωγούς και χοιροτρόφους!

Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας, τουρκικών προκλήσεων και καταστροφών από κυκλώνες και σεισμούς κινείται με μεθοδικότητα και σχέδιο, αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς κρίσεις και δίδοντας λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Στις δύσκολες αυτές ώρες στέκεται με ευήκοον ους στις εκκλήσεις μας και στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της υπαίθρου, αγρότες και κτηνοτρόφους, εξαντλώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη -από την οποία προέκυψαν ευχάριστες ειδήσεις για τον αγροτικό κόσμο

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη βουλή -όπου βρέθηκε ο υπουργός για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης- ο Θεσσαλός πολιτικός έθεσε μεταξύ άλλων τα ζητήματα των αποζημιώσεων των καρπουζοπαραγωγών και των χοιροτρόφων για την απώλεια εισοδήματος που είχαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Για μεν τους καρπουζοπαραγωγούς ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε ζητήσει κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 28 Ιουλίου 2020 να υπάρξει στήριξή τους, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «από 18 λεπτά που πούλαγαν πέρσι τα καρπούζια τους, φέτος πουλούν στα 6 λεπτά, στο 1/3». Ο κ. Βορίδης τότε είχε απαντήσει ότι εξετάζει την ενίσχυση των καρπουζοπαραγωγών μέσω Μέτρου του ΠΑΑ. Όπως ενημέρωσε τον Λαρισαίο βουλευτή, ήδη εκταμιεύθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για τα πρώιμα καρπούζια, ενώ αποδέχθηκε ως εύλογο το αίτημα Χαρακόπουλου για αποζημίωση και των όψιμων καρπουζιών και μάλιστα δεσμεύτηκε για γενναιότερη χρηματοδότηση εντός του μήνα.

Για δε τους χοιροτρόφους, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Γιάννη Μπούρα, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ο αρμόδιος υπουργός έδειξε κατανόηση στο θέμα, που είχε τεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από τον κυβερνητικό βουλευτή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 7 Απριλίου 2020, δεσμευόμενος αυτή τη φορά ότι έως τέλος του χρόνου θα υπάρξει ικανοποιητική αποζημίωση και των χοιροτρόφων.

Ικανοποίηση
Ο κυβερνητικός βουλευτής μετέφερε στον Μάκη Βορίδη τις ευχαριστίες του προέδρου της Ομοσπονδίας των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννη Γκουρομπίνου και των αιγοπροβατοτρόφων για την καταβολή της ενίσχυσης των 30 εκατομμυρίων ευρώ ως αντιστάθμισμα της ζημιάς που υπέστησαν από τον κορονοϊό, αλλά και των κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος με τις αποζημιώσεις του καταρροϊκού, ζητήματα τα οποία είχε κατ’ επανάληψη αναδείξει, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να δώσει λύση.
Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα γρήγορα αντανακλαστικά του ΕΛΓΑ και του προέδρου του κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου για την προκαταβολή που δόθηκε στους αγρότες που επλήγησαν από τον “Ιανό”. Μάλιστα, επανέλαβε την πρόταση -που διατύπωσε και από το βήμα της βουλής- να εξεταστεί από τον ΕΛΓΑ η μόνιμη καθιέρωση τόσο της προκαταβολής σε μείζονες ζημιές όσο και η αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής.

larissapress.gr

Όλη η επικαιρότητα