Life Γυναίκα

Μicrowedding: Το νέο «είδος» γάμου στην εποχή του κορωνοϊού

Ακούστε το άρθρο

Ο κορωνοϊός ήρθε και άλλαξε την καθημερινότητά μας, έτσι ξαφνικά. Και ενώ όλοι ανυπομονούμε να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονική ζωή, όλα δείχνουν πως κάποιες αλλαγές που έχουν παρουσιαστεί ήρθαν για να μείνουν για πάντα και μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και ο γάμος.

Σκεφτείτε το, πριν τον κορωνοϊό ένα ζευγάρι στην Ελλάδα που έπαιρνε την απόφαση να ενωθεί εις σάρκαν μια, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, γνώριζε ότι αυτός ο όρκος θα κοστίσει ακριβά.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνα γάμου της Καθημερινής που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2019 και στην οποία συμμετείχαν 518 άτομα από την Ελλάδα και την Κύπρο, το budget υπολογιζόταν κατά μέσο όρο 13.830 ευρώ ενώ στο τέλος ο λογαριασμός ανέβαινε στα 15.383 ευρώ. Στο διόλου αυτό ευκαταφρόνητο ποσό, φυσικά, δεν λαμβάνεται υπόψη το αναπόφευκτο οικογενειακό δράμα και το συναισθηματικό κόστος. Κάπως έτσι το microwedding, η νέα τάση στους γάμους λόγω κορωνοϊού, βρήκε χώρο και όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει.

Γάμος: Τι είναι το microwedding

Το microwedding είναι ουσιαστικά μια μικρότερη έκδοση ενός κανονικού γάμου. Παρόλο που το microwedding κάθε ζευγαριού μπορεί να είναι διαφορετικό, συνήθως σημαίνει ότι όλα γίνονται σε μικρότερο βαθμό. Και μπορεί τη δεδομένη χρονική περιόδο και για την τήρηση των μέτρων του κορωνοϊού, έτσι κι αλλιώς να μην επιτρέπεται να έχετε στη λίστα καλεσμένων σας όλους όσους έχετε γνωρίσει από τότε που γεννηθήκατε, όμως το microwedding – ανεξαρτήτως κορωνοϊού – έτσι κι αλλιώς θυσιάζει την ποσότητα για να μείνει η ποιότητα.

Για μερικούς αυτό σημαίνει ότι η λίστα καλεσμένων τους συρρικνώνεται από 160 στους 16. Για άλλους, ξεπερνάει τους 50, σε κάθε περίπτωση όμως πολλά ζευγάρια καλούν λιγότερα άτομα, όχι για να εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά προκειμένου να τα επενδύσουν στη διασκέδαση ή στο φαγητό ή σε αληθινές cool εμπειρίες.

Γάμος: Τα πλεονεκτήματα του microwedding

To microwedding έπαψε να θεωρείται ως η φθηνή επιλογή και καθιερώθηκε ως μια εναλλακτική που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Σίγουρα δεν θέλετε ο γάμος σας να γίνει αιτία διασποράς του κορωνοϊού. Από την άλλη ούτε θέλετε να περιμένετε μέχρι, ποιος ξέρει πότε; Μοναδική λοιπόν λύση αποτελεί το microwedding, που σας επιτρέπει να έχετε στην ευτυχισμένη αυτή στιγμή της ζωής σας, ανθρώπους πραγματικά κοντινούς που θα τηρήσουν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας του κορωνοϊού, κατά τη διάρκεια του γάμου.

Μάλιστα η λίστα καλεσμένων μπορεί να διαμορφωθεί αναλόγως με το ποιοι θα σεβαστούν τους κανόνες σας. Μπορεί για παράδειγμα να θέλετε στον γάμο σας εκείνη τη φίλη από το σχολείο, όμως γνωρίζετε επίσης πως η μάσκα της είναι αξεσουάρ για το χέρι, την τσάντα, το αυτοκίνητο. Είτε λοιπόν σκεφτείτε τη δική σας υγεία, είτε εκείνη των ηλικιωμένων και των ανθρώπων σε ευπαθείς ομάδες στον περίγυρό σας, οφείλετε να βάλετε πάνω από όλα την ασφάλειά, κάνοντας ένα microwedding με εκείνους που τηρούν τα μέτρα.

Μικρότερος γάμος, λιγότερο άγχος

Το microwedding ελαχιστοποιεί το άγχος απ’ όλες τις απόψεις. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για το αν θα είναι έτοιμες οι μπομπονιέρες – έτσι κι αλλιώς θα είναι λίγες – ή αν τα λουλούδια θα είναι όπως πρέπει, σύμφωνα με τη διακόσμηση.

Επίσης δεν χρειάζεται να αγχωθείτε για το αν θα κάτσουν όλοι οι καλεσμένοι στις σωστές θέσεις ή αν θα είναι όλοι ευχαριστημένοι με το τραπέζι τους. Με έναν γάμο τύπου microwedding δεν αλλάζει δραματικά η καθημερινότητά σας πριν το γάμο, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε την καθημερινότητά σας σχεδόν ανεπηρέαστοι. Αφήστε που έτσι θα εξοικονομήσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τον/την σύντροφο σας.

Οτιδήποτε είχατε φανταστεί, μπορεί να γίνει

Προτιμάτε να αγοράσετε τελικά παρά να νοικιάσετε το νυφικό; Ονειρευόσασταν έναν στολισμό υπερπαραγωγή από εκείνο το ανθοπωλείο που είδατε στο Instagram; Θέλετε ένα πάρτι αξέχαστο και ξέφρενο για τους λίγους και καλούς με τον αγαπημένο σας DJ ή μπάντα; Στο microwedding όλα αυτά επιτρέπονται, δεδομένου ότι με μια λίστα 15 κοντινών και αγαπημένων φίλων, ένας εξωτικός destination γάμος, ένα επώνυμο νυφικό ή μια δεξίωση σε πεντάστερο ξενοδοχείο γίνονται πολύ πιο προσιτά.

Ιδανική ευκαιρία με το microwedding είναι να κάνετε έναν destination γάμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε το budget που προορίζατε για μια μεγάλη δεξίωση, και να πάτε ένα τριήμερο με τους αγαπημένους σας φίλους και συγγενείς, να κάνετε κάποιο extreme sport ή και τα δύο. Νοικιάστε ένα σκάφος και επιλέξτε ένα κοντινό νησί. Αίγινα, Πόρος Ύδρα, Κύθνος, Κέα προσφέρονται για έναν γάμο με λίγους καλεσμένους. Για χειμερινό γάμο επιλέξτε κάποιο σαλέ στην Αράχωβα, στο Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα ή τα Ιωάννινα.

Τέλος και για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, μπορείτε να συνδυάσετε όλα τα παραπάνω με live streaming και να μοιραστείτε την ημέρα του γάμου σας με όλους όσους θέλετε. Θυμηθείτε το zoom, την πιο δημοφιλή εφαρμογή της καραντίνας.

via

Όλη η επικαιρότητα