Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι διάλογοι από την επίθεση στον αστυνομικό – «Μάλλον τον σκοτώσαμε τον έναν»

Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Σοκαριστικοί διάλογοι, που δείχνουν τη μανία των δραστών, ήρθαν στη δημοσιότητα μέσω ενός κινητού που ήταν ανοιχτό εκείνη την ώρα.

Ο κοριός της αντιτρομοκρατικής που παρακολουθούσε με εισαγγελική διάταξη το τηλέφωνο του ενός εκ των συλληφθέντων αποκαλύπτει πολλά.

Μέσω της συζήτησης αποκαλύπτεται τόσο για το που βρέθηκαν μετά την επίθεση οι δράστες, όσο και για το γεγονός ότι υπήρχε και αρχηγός που έδινε το γενικό πρόσταγμα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι αμέσως μετά τον ανηλεή ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» κάποιοι πήγαν προς τα Εξάρχεια και κάποιος κρύφτηκε σε σπίτι.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άκουγαν ζωντανά τις κραυγές του πλήθους που προέβαινε στην επίθεση στον 28χρονο αστυνομικό.

Την ίδια ώρα, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση και τρίτου κατηγορούμενου για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Ο 22χρονος κατηγορείται ότι εμπλέκεται στη βίαιη επίθεση κατά του αστυνομικού.

Οι αρχές αναζητούν πρόσωπο που λειτουργούσε ως «αρχηγός» και έδινε εντολές, καθώς όταν άνοιξε από λάθος κίνηση το κινητό ενός από τους συλληφθέντες, τότε ο κοριός κατέγραφε ότι συνέβαινε στο σημείο των επεισοδίων με τον ξυλοδαρμό. «Όλοι μαζί ρε ορμάτε ρε..», «ανάψτε καμιά φωτιά ρε ..» ακουγόταν.

«Έλα Εξάρχεια»

Χαρακτηριστικά τα πρόσωπα που μετέχουν στη συνομιλία που κατέγραψε ο υπερκοριός αναφέρουν:

Α. Έλα που είσαι;

Β. Έλα. Σε ταξί προς τα Εξάρχεια θες να βρεθούμε εκεί;

Α. Έλα τη κάνω και εγώ. Ο …. έχει μπει σε ένα σπίτι.

Β. Ωραία έλα Εξάρχεια

Α. Από Συγγρού είναι όλα ανοιχτά όλα καλά.

Β. Πού Εξάρχεια; Ταράτσα;

«Πιάσαμε δύο»

Όταν έγιναν τα επεισόδια, επικράτησε πανικός και ο όχλος θεώρησε ότι είχαν χτυπήσει δύο αστυνομικούς κι όχι έναν.

Β. Πρέπει τον έναν να τον σκοτώσαμε

Α. Όντως;

Β. Ναι μάλλον τον σκοτώσαμε τον έναν

Α. Φύγε φύγε

Β. Πιάσαμε δυο, πρέπει να τους σκοτώσαμε, ο ένας ανάσαινε.

Προφυλακιστέος ο «Ινδιάνος»

Ο 30χρονος, γνωστός και ως «Ινδιάνος» οδηγήθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, στην φυλακή, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Μετά από πολύωρη διαδικασία ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας που αρνείται την κατηγορία, παίρνει τον δρόμο για την φυλακή με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι για επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν, κατά περίπτωση, περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

via

Όλη η επικαιρότητα