Ελλάδα

Νέες αποκαλύψεις για το σπίτι του καταγγελλόμενου σκηνοθέτη: Δεχόταν «επισκέψεις» από ανήλικους πρόσφυγες

Ακούστε το άρθρο

Συγκλονίζουν οι πληροφορίες της υπόθεσης γνωστού θεατράνθρωπου, ο οποίος φέρεται να «δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά» στο σπίτι του στην Πλ. Καραϊσκάκη.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, είχε αποκαλύψει μαρτυρίες από γείτονες του πασίγνωστου θεατράνθρωπου, όπου όπως ανέφεραν, δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά.

Μάλιστα, όπως είπαν οι κάτοικοι της περιοχής, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς.

Μετά από έρευνα για τον εν λόγω ισχυρισμό, αποδείχθηκε ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του εν λόγω σκηνοθέτη.

Από κάθε δομή πήγαιναν 3-4 παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα, την περίοδο 2017-18…

Μετά από επικοινωνία με τους φορείς, αποκαλύφθηκε ότι πολλά παιδιά, όπως παρατηρήθηκε, αρνούνταν να ξαναπάνε εκεί, χωρίς να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματικά αρνητικά να ξαναπάνε στο συγκεκριμένο θέατρο. Πολλά παιδιά ζουν πλέον στη Γαλλία.

Όλη η επικαιρότητα