Ελλάδα

Νέες μηνύσεις σε βάρος ηθοποιού για βιασμούς…

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε… Τα στόματα άνοιξαν…
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη που ήδη βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Τρίπολης ένας άλλος ηθοποιός μπαίνει τώρα στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών και ερευνάται για βιασμούς γυναικών.

Ο ηθοποιός είναι σήμερα 40 ετών και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται κυρίως στο εξωτερικό. Οι τεσσερις γυναίκες τον κατηγορούν για βιασμούς που έχουν τελεστεί από το 2008 ως και το 2014 Εκείνο το διάστημα σύμφωνα με τα στοιχεία ο ηθοποιός δίδασκε σε σχολή Υποκριτικής στην Αθήνα.

Οι  3 μηνύσεις  κατατέθηκαν οι δύο πρώτες στις 21 Ιουλίου και η τρίτη στις 12 Αυγούστου.

Οι  δύο πρώτες μηνύτριες οι οποίες είναι αδερφές καταγγέλουν ότι τις βίαζε όταν ήταν σε ηλικία 14 και 15 ετών αντίστοιχα Τα δύο κορίτσια αγνοούσαν  ότι και οι δύο έπεσαν θύμα βιασμού από τον ίδιο ηθοποιό. Η μία μάλιστα αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της  και την έσωσε τελευταία στιγμή η αδερφή της.

Η εφημερίδα Πατρίς φέρνει στο φως τι περιγράφουν στις μηνύσεις τους τα δύο κορίτσια. Η πρώτη καταγγέλουσα γνώρισε  τον ηθοποιό τον Μάιο του 2008 στα πλαίσια παράστασης. Το κορίτσι ήταν μόλις 15 ετών και συμμετείχε στην παράσταση ως κομπάρσος.

«Ο ηθοποιός με πλησίαζε προκειμένου να μου μιλήσει για το θέατρο ενδιαφερόμενος δήθεν για τις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου στις οποίες ήθελα να συμμετάσχω ,όταν θα ολοκλήρωνα το σχολείο. Με έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση ,κάνοντας μου  συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου ενώ με ρωτούσε συνεχώς ένα είχα κάνει έρωτα .Την τελευταία δε ημέρα των παραστάσεων με απομόνωσε και προσπάθησε με τη βία να με φιλήσει ρωτώντας με αν γνωρίζω τι είναι το “French kiss”.Ευτυχώς τότε είχα κατορθώσει να ξεφύγω από τα χέρια του»

Δυο μήνες μήνες μετά -σύμφωνα πάντα με τη μήνυση – ο ηθοποιός την πλησίασε μέσω facebook  και της ζήτησε να συναντηθούν. Δυστυχώς όπως λέει το κορίτσι δέχτηκε καθως πίστευε ότι συναντά έναν άνθρωπο που θα τη βοηθούσε με τις εξετάσεις της. Διαψεύστηκε πολύ γρήγορα.

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε. Ενώ τον έσπρωχνα με όλη μου τη δύναμη,  εκείνος είχε πέσει πάνω μου με το σώμα του και με τις υπέρτερες δυνάμεις του και με τη βία, με εξανάγκασε να υποστώ τη σεξουαλική επαφή μαζί του»

Οι περιγραφές της κοπέλας προκαλούν ανατριχίλα. Αναφέρει ότι αισθάνθηκε ντροπή και αηδία.Οι λεπτομέρειες που αναφέρει σοκάρουν και δεν μπορούν να μεταφερθούν δημόσια .Τη βίασε για δεύτερη φορά  τρεις ημέρες μετά και μαλιστα σε δημόσιο χώρο Την έσφιγγε με τα χέρια του στο λαιμό. Το κορίτσι απαντά και στο ερώτημα γιατί δεν τον κατήγγειλε τόσο καιρό. Η απάντησή της;

«Φοβόμουν  την κοινωνική κατακραυγή ,φοβόμουν τον αντίκτυπο που θα επέφερε η ιστορία μου στον επαγγελματικό μου χώρο και ντρεπόμουν τους γονείς μο»

Η αδερφή της γνώρισε τον ηθοποιό σε ηλικία 14 ετών  ενώ εκέινος ήταν 27 ετών. Την προσέγγισε κανοντας ερωτήσεις  αν έχει αγόρι ή αν έχει φιλήσει ποτέ. Την παρενόχλησε σεξουαλικά και της ζητούσε όπως λέει να μην πει κάτι σε κάποιον για ότι είχε γίνει μεταξύ τους. Το κορίτσι άρχισε να επισκέπτεται ψυχίατρο και τον χειμώνα του 2012 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

«Η αδερφή μου με πρόλαβε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όταν ήδη είχα γείρει  το σώμα μου στα κάγκελα του μπαλκονιού του 5ου ορόφου του σπιτιού μας. Έπαθα κρίση υστερίας και η αδερφή μου με έγδυσε και με έβαλε στο μπάνιο, προκειμένου να με ηρεμήσει»

Τα κορίτσια καταλήγουν στην μήνυση που κατέθεσαν  «..η δύναμη και το θάρρος που λάβαμε από την πληθώρα των θαραλλέων αγοριών και κοριτσιών, που τους τελευταίους μήνες έλυσαν την σιωπή τους, και γενναία αντιμετώπισαν  τους βιαστές τους  αντικατέστησαν τον φόβο  και την ντροπή που μας διέπνεαν αποφασίζοντας να καταθέσουμε και να παραθέσουμε με λεπτομέρεια όλα όσα βιώσαμε  κατά τη διάρκεια των παιδικών και εφηβικών μας ετών»

Τον ίδιο ηθοποιό καταγγέλουν για βιασμό άλλες δύο γυναίκες .

Το ένα κορίτσι τον γνώρισε σε ηλικία 18 ετών  το 2014. Όπως αναφέρει την προσέγγισε μέσω facebook.  Τον περιγράφει ως χειριστικό  ενώ της έλεγε «ήταν γραφτό  ήταν της μοίρας να βρεθούμε «Η πρώτη συνάντησή τους έγινε  τον Απρίλιο του 2014»

«Βρεθήκαμε στα παγκάκια στον πεζόδρομο στο Θησείο… Άρχισε κατευθείαν να με αγγίζει  απότομα στα γεννητικά μου όργανα και αυτός έβαζε το χέρι του αρχικά έξω από το σορτς  που φορούσα και εν συνεχεία άρχισε να εισχωρεί με το χέρι του. Δεν ήξερα τι θα μου συνέβαινε στην συνέχεια»

Το κορίτσι περιγράφει το βιασμό της ενώ υποστηρίζει ότι πάντα τη χτυπούσε  με αποτέλεσμα να έχει σημάδια σε όλο το κορμί της. Εκνευριζόταν μάλιστα όπως λέει  που δεν είχε οικονομική άνεση και δεν είχε χρήματα  να του δίνει.

Βιασμό καταγγέλει και η 4η κοπέλα. Αναζητά δάσκαλο καθώς θέλει να δώσει εξετάσεις στην δραματική σχολή. Μία φίλη της μιλά για τον συγκεκριμένο ηθοποιό. Η κοπέλα ήταν τότε 20 ετών. Το πρώτο μάθημα έγινε στο σπίτι του  και σχεδόν αμέσως όπως καταγγέλει άρχισε να την ρωτά για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις και εμπειρίες.

Στα επόμενα μαθήματα τα αστεία του όπως λέει ήταν χοντροκομμένα και πάντα με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα  αγγίγματα τα απέδιδε σε… «εκπαίδευση»

Ο βιασμός της όπως ισχυρίζεται έγινε ένα βράδυ του Αυγούστου 2013.

«Άρχισε να σβήνει σιγά -σιγά  τα φώτα του σπιτιού του. Ήταν αρκετά σκοτεινά λέγοντάς μου να μη διακόπτω τον μονόλογο ότι και να κάνε… Ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου και απήγγειλα εκείνος  ξαφνικά σηκώθηκε από τον καναπέ κάνοντάς μου νόημα να συνεχίσω και ήρθε από πίσω μου… Με καθοδήγησε με τα χέρια μου να σηκωθώ όρθια και άρχισε  να μου κάνει μαλάξεις στους ώμους.Θέλησα να τραβηχτώ αλλά ο μηνυόμενος μου έκανε παρατήρηση να μη διακόπτω τη ροή του λόγου μου. Ξαφνικά κατέβασε το παντελόνι…»

Το κορίτσι περιγραφει με λεπτομέρειες πως την βίασε .Αναφέρει ότι είχε παραλύσει από το φόβο της  και είχε ξεσπάσει σε λυγμούς.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης… Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μιλούν για μία νέα υπόθεση «Φιλιππίδη».

Οι τέσσερις γυναίκες περιμένουν τώρα την απόφαση των δικαστικών αρχών για το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη ή όχι. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και άλλες καταγγελίες εναντίον του συγκεκριμένου ηθοποιού.

Όλη η επικαιρότητα