Κόσμος

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια γέφυρας στα ανατολικά της χώρας, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν αντέχουν στην πρόοδο της Τουρκίας. Στην οικονομία, στις επενδύσεις, στη Δημοκρατία, στη δικαιοσύνη και τις ελευθερίες.

Βλέπουμε την αντανάκλαση αυτής της νοοτροπίας από το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς για προσευχή μέχρι και τη χρήση της ισλαμικής μαντίλας. Όμως αυτό εμείς το ονομάζουμε «πολιτική έργων»…».

Να σημειωθεί πως και την Πρωτοχρονιά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε εμπρηστικές δηλώσεις.

Έτσι ξεκίνησε την χρονιά με αναφορά στην Αγία Σοφία όπου έκανε και την πρώτη προσευχή για το 2021 σύμφωνα με την Ηurriyet.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Fikri Sağlar και έκανε λόγο για «φασιστική» αντίληψη του κόμματος που ίδρυσε ο Μουσταφά Κεμάλ και ηγείται τώρα ο Κεμάλ Κιλισντάρογλου και το κατηγόρησε πως δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην σύγχρονη εποχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και την χρήση μαντίλας στην δημόσια ζωή τονίζοντας πως: «Το να βάζεις μαντίλα σε μοντέλα βιτρίνας σε ορισμένα μέρη για να πάρεις ψήφους δεν εξαπατά πλέον κανέναν. Εκείνες οι μέρες πέρασαν. Έχουμε πολλές γυναίκες με μαντίλα στο Κοινοβούλιο. Κύριε Φίκρι δεν τα βλέπετε αυτά; Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα», είπε αναφερόμενος στον Κεμάλ Κιλισντάρογλου.

Επίσης δεν ξέχασε να συνεχίζει την επιθετική ρητορική με αναφορά στην μετατροπή της Αγίας Σοφία σε τζαμί την περασμένη χρονιά λέγοντας πως «είναι το στέμμα του 2020».

via

Όλη η επικαιρότητα