Ελλάδα Υγεία

Νέος θάνατος από κορωνοϊό – Στους 209 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Ηλικιωμένος, 88 ετών, το τελευταίο θύμα κορωνοϊού στη χώρα μας

Άλλος ένας θανατος από κορωνοϊό καταγράφηκε στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο Covid-19 στους 209.

Ηλικιωμένος, 88 ετών, κατέληξε τη Δευτέρα στο Σισμανόγλειο.

Σε τεντωμένο σκοινί πορεύεται η χώρα, σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό και τη λοίμωξη Covid-19. Το ενδεχόμενο της περαιτέρω επιδείνωσης της «σοβαρής επιδημιολογικής κατάστασης» της χώρας παραμένει πάντα ανοιχτό, με τον Αύγουστο να εξελίσσεται σε έναν «καυτό» μήνα λόγω της υψηλής τουριστικής κίνησης αλλά και λόγω των περιοριστικών μέτρων που έφερε.

Τα θετικά κρούσματα καταγράφουν σημαντική αύξηση καθημερινά – χθες 75 και το Σάββατο 110, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός μετά την άρση του lockdown – και εάν συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και τις επόμενες ημέρες, δηλαδή υπάρχει εκθετική αύξηση, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το δεύτερο επιδημικό κύμα.

Οι επιστήμονες σε συνεργασία με την κυβέρνηση αξιολογούν τους επιδημιολογικούς δείκτες και ανά πάσα στιγμή ετοιμάζονται να ενεργοποιήσουν επιπλέον μέτρα, όπως το μειωμένο ωράριο των επίμαχων χώρων διασκέδασης, ή ακόμη και το κλείσιμό τους για κάποιο διάστημα (τοπικού και επαγγελματικού χαρακτήρα lockdowns). Σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης.

Όλη η επικαιρότητα