Ποδόσφαιρο

Νίκη – χρυσάφι στο 91′ ο Ολυμπιακός, 1-0 τη Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη

Ακούστε το άρθρο

Με λυτρωτή τον Χασάν στο 91′ ο Ολυμπιακός νίκησε την Μαρσέιγ στην πρεμιέρα του στο Champions League.

Οι Μασσαλοί ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχοντας κι ένα σουτ του Τοβέν στο 6′, με τους ερυθρόλευκους να ανεβαίνουν μετά το 10′. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε την κατοχή της μπάλας, πρέσαρε σωστά όταν την έχανε για να την ανακτήσει άμεσα και να δυσκολέψει την κυκλοφορία των Γάλλων και γενικά ανασταλτικά ήταν όλα καλά.

Το κακό ήταν ότι ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, με τα λεπτά να κυλούν χωρίς κάτι αξιοσημείωτο δημιουργικά, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά. Ισορροπημένο ματς, δηλαδή, το οποίο άνοιξε κάπως μετά το 30′, όταν υπήρξαν και κάποιες καλές στιγμές.

Για τη Μαρσέιγ στο 32′ (κακό τελείωμα Τοβέν από καλή θέση) και στο 34′ (εκτέλεση φάουλ Παγιέ, μπλόκαρε ο Σα) και για τους Πειραιώτες στο 39′ (γύρισμα του Μασούρα αλλά ο Ελ Αραμπί από καλή θέση δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα).

Με φάσεις έκλεισε το πρώτο μέρος, με φάσεις άνοιξε και το δεύτερο, αφού η Μαρσέιγ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 46′ με τον Μπενεντέτο, τον οποίο σταμάτησε ο Σα με το πόδι, για να ακολουθήσει στο 52′ το γκολ του Μασούρα, το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω στα επόμενα λεπτά, αφού οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ, αλλά όλα παρέμεναν σε ισορροπία.

Ήταν η στιγμή, επομένως, για να επέμβουν οι προπονητές και το έκαναν, με τον Μαρτίνς να δικαιώνεται για ακόμη μία φορά, αφού στο 84′ έριξε στο ματς τον Χασάν και αυτός ήταν που στο 91′ με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά, έκανε το 1-0 και έδωσε μια πολύ σημαντική νίκη στον Ολυμπιακό!

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Ραφίνια, Μασούρας (84′ Χασάν), Μπα, Χολέμπας, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς (77′ Φορτούνης).

Μαρσέιγ: Ματαντά, Σακάι, Αλβάρο, Σανσόν (76′ Κιζάνς), Μπενεντέτο (76′ Ενρίκε), Παγιέ (76′ Ράντονιτς), Τσαλέτα Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Γκουεγιέ (85′ Στρούτμαν), Τοβέν (82′ Ζερμέν).

via

Όλη η επικαιρότητα