Super league

Νίκος Γαλανακόπουλος: «Δεν παρατάμε ποτέ κανένα παιχνίδι!»

Ακούστε το άρθρο

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΝΤΖΟΪ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Ο τεχνικός διευθυντής του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Γαλανακόπουλος κατάγεται από το Λαντζόι, έχοντας αγωνιστεί για χρόνια στον τοπικό Ενιπέα τον οποίο βοηθούσε τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος, μίλησε για το δραματικό γκολ του επίσης Ηλείου, Νίκου Παπαδόπουλου στο ματς με τον Παναθηναϊκό αλλά και τη γενικότερη παρουσία της ομάδας έως τώρα.

«Ο Αστέρας Τρίπολης δεν παρατάει ποτέ κανένα παιχνίδι κι είναι κάτι που το έχει αποδείξει πολλές φορές. Και σε άλλα ματς τη φετινή σεζόν βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο και εν τούτοις καταφέραμε να επιστρέψουμε. Φιλοσοφία της ομάδας μας είναι ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου να παίζουμε πάντα και παντού για τη νίκη. Το ίδιο συνέβη και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με δύο γκολ, δεν το βάλαμε κάτω παλέψαμε και στο τέλος δικαιωθήκαμε».  

Για το γκολ του Παπαδόπουλου στην τελευταία φάση του παιχνιδιού που… σημάδεψε την αναμέτρηση:

«Σίγουρα δεν είναι και το πλέον σύνηθες γεγονός μια ομάδα να ισοφαρίζει με γκολ του τερματοφύλακά της στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Παπαδόπουλος ζήτησε από τον προπονητή του να αφήσει την εστία του και να πάει μπροστά και πήρε την άδεια να το κάνει. Ήταν μια απόφαση της στιγμής. Η αλήθεια είναι πως ενώ το έχουμε δει να συμβαίνει στο ποδόσφαιρο ο τερματοφύλακας να σκοράρει στην τελευταία φάση στην Τρίπολη δεν είχαμε ζήσει κάτι ανάλογο. Σίγουρα επρόκειτο για μια τρομερά δυνατή στιγμή που θα μείνει σε όλους αξέχαστη».

Για την εικόνα του Αστέρα στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος:

«Ο Αστέρας Τρίπολης έχει μια συνέχεια ως ομάδα για περισσότερα από δέκα χρόνια. Έχει να επιδείξει επιτυχίες, παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και σε έναν τελικό Κυπέλλου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο κι όλα έρχονται μέσα από τον σωστό προγραμματισμό και τη σκληρή δουλειά».

Για τον στόχο του Αστέρα στα πλέι οφ κι αν μπορεί να κυνηγήσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια:

«Ο Αστέρας θα παίξει για τη νίκη και στα εννέα επόμενα ματς των πλέι οφ και στο τέλος θα κάνει ταμείο».

Για το μέλλον του Μίλαν Ράσταβατς στην Τρίπολη:

«Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε μαζί και την επόμενη σεζόν. Μόλις ολοκληρωθούν τα πλέι οφ θα τελειώσουμε όλες τις εσωτερικές εκκρεμότητες με τον προπονητή και τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Επιδίωξή μας είναι να διατηρήσουμε τον βασικό κορμό και να προχωρήσουμε σε 3-4 κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ από το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλες ανάγκες, εφόσον πουληθεί κάποιος από τους παίκτες μας».

Όλη η επικαιρότητα