Ηλεία

Υπόθεση τροχαίου Νίκου Γεωργίου: Η πραγματογνωμοσύνη θα δείξει την κατεύθυνση

Ακούστε το άρθρο

Τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης για το τροχαίο όπου έχασε την ζωή του ο Υποδιοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Νίκος Γεωργίου, θα δείξουν την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η έρευνα για τις συνθήκες που διενεργεί η τροχαία αλλά και για την ΕΔΕ που έχει ανατεθεί σε ανώτερο αξιωματικό.

Ο καθαρισμός των αιτιών που οδήγησαν στην πρόσκρουση του υπηρεσιακού οχήματος στο απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 45χρονου αστυνομικού θα ρίξει φως στα όποια αναπάντητα ερωτηματικά μέχρι τώρα έχουν τεθεί.

Μέχρι στιγμής η έρευνα την οποία όπως καθορίζει ο νόμος έχει αναλάβει αξιωματικός της τροχαίας προσπαθεί να αποσαφηνίσει λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν κυρίως με την κατάσταση των οχημάτων και τις συνθήκες ορατότητας που επικρατούσαν στο σημείο. Στο φάκελο θα συμπεριληφθούν και τα αποτελέσματα της συνολικής έκθεσης του ιατροδικαστή. Το γεγονός ότι ως αστυνομικός είχε ασχοληθεί με ιδιαίτερα επικίνδυνες υποθέσεις και με ανθρώπους τους υποκόσμου ως υποδιοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών και μάλιστα για την δράση του αυτή είχε βραβευθεί ως “αξιωματικός επ’ ανδραγαθία”, λαμβάνεται υπόψη στις έρευνες που διενεργούνται και σε επίπεδο ΕΔΕ από ανώτερο αξιωματικό.

Κύριος στόχος είναι οι έρευνες που διενεργούνται με την μορφή της προανάκρισης να διερευνήσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης προκειμένου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τις αιτίες που οδήγησαν στο τροχαίο και στο θάνατο του Νίκου Γεωργίου.

Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και το γεγονός της διερεύνησης των υποθέσεων με τις οποίες το τελευταίο διάστημα ασχολείτο ο 45χρονος υποδιοικητής της δίωξης.

Όλη η επικαιρότητα