Ελλάδα

Νίκος Κακλαμανάκης για υπόθεση Μπεκατώρου: «Ομερτά και βία στο ΔΣ της Ομοσπονδίας -Eχουν απειλήσει παιδιά»

Ακούστε το άρθρο

Για τη Σοφία Μπεκατώρου, που είναι το πρόσωπο των ημερών μετά τη γενναία απόφαση που πήρε να αποκαλύψει την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε, μίλησε τηλεφωνικά ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης ανέφερε: «Την Σοφία Μπεκατώρου την γνωρίζω πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο κορυφαία αθλήτρια, αποδεικνύει ότι και στην θάλασσα είναι κορυφαία γιατί τολμά να λέει την αλήθεια της, η οποία μετά τα όσα είχα πει στην Βουλή, κι ήλπιζα ότι θα ήταν η αρχή για την Σοφία και για άλλους αθλητές της ομοσπονδίας να μιλήσουν, δυστυχώς δικαιώνομαι. Από τα 19 μου λέω ότι η ομοσπονδία είναι κράτος εν κράτει. 33 χρόνια μετά και με όσα καταγγέλει η Μπεκατώρου, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Εμείς οι αθλητές λέμε όχι στην κατάχρηση εξουσίας και στην χρήση βίας και κυρίως όχι στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής.

Έχει πολλή ομερτά και βία μέσα στο διοικητικό συμβούλιο. Πιστεύω ότι δεν φτάνει να μην αδικούμε αλλά να μην αφήνουμε άλλους να αδικούν, αυτή είναι η πραγματική έννοια της δικαιοσύνης για εμένα» είπε και συνέχισε:

«Λυπάμαι για αυτήν την εξέλιξη αλλά πρέπει κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το σκοτάδι που έχουμε βιώσει τόσα χρόνια να απαντήσουμε. Είχα ακούσει δεξιά κι αριστερά κάποια πράγματα αλλά όχι τόσο συγκεκριμένα. Μεγαλύτερος είναι ο βιασμός του σώματος αλλά της ψυχής. Σε πολλά παιδιά έχουν καταστρέψει το όνειρό τους γιατί τα έχουν δυσκολέψει σε τέτοιο βαθμό, τα έχουν απειλήσει ώστε να μην μπορούν να συνεχίσουν».

Δείτε το βίντεο με τον Νίκο Κακλαμανάκη:

via

Όλη η επικαιρότητα