Olympia Forum Τουρισμός

Νίκος Κοροβέσηςστο Choose Greece: «Σημαντικό πόλος έλξης αποτελούν ιστορικά μνημεία με κυριότερα την Αρχαία Ολυμπία, του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα και το Ιερό της Αρτέμιδος» (vid)

Ακούστε το άρθρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης μίλησε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε νομού της Περιφέρειας, μια περιοχή πλούσια σε ακτογραμμές και μαγευτικές παραλίες, ποτάμια, ορεινούς όγκους, με πλούσια πανίδα και ιαματικές πηγές που δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες.

Σημαντικό πόλο έλξης, όπως είπε, αποτελούν ιστορικά μνημεία με κυριότερα σε Αρχαίας Ολυμπίας, του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα και το Ιερό της Αρτέμιδος κ.α που καθιστούν την περιοχή ως έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη βάση  στο γαστρονομικό και οινολογικό τουρισμό που αποτελούν κάποιες από τις πολλές κατηγορίες του θεματικού τουρισμού και αναδεικνύουν τις τοπικές γαστρονομικές συνήθειες που βασίζονται στην τοπική παραγωγή των νόμων, συνδυάζοντας την παράδοση και την καινοτομία. «Εξασφαλίσαμε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ανάπτυξη του τουρισμού μας. Η έξαρση της πανδημίας ήταν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου μας και προκάλεσε σοβαρές απώλειες από την εστίαση μέχρι τη μεταποίηση. Ο εμβολιασμός τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι ότι ο τουρισμός θα ανθίσει και φέτος στην περιοχή μας. Φέτος θα είμαστε καλύτερα από πέρσι και του χρόνου θα καταφέρουμε να πιάσουμε τους αριθμούς του 2019». Ο Λαυρέντης Βασιλειάδης από την Διεύθυνση Τουρισμού της Π.Δ.Ε παρουσίασε το πλάνο για την ανάπτυξη του προφίλ της Δυτικής Ελλάδας.

Όλη η επικαιρότητα