Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Νίκος Κοροβέσης: «Ο Θρησκευτικός Τουρισμός στο επίκεντρο της Τουριστικής Ανάπτυξης»

Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αφενός εθιμοτυπικής επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη και αφετέρου για υπηρεσιακούς λόγους.

Είναι γνωστό πως ενόψει των δράσεων της Τουριστικής Προβολής η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει βαρύτητα στις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού. Οι διεθνείς τάσεις, οδηγούν την Περιφερειακή Αρχή στην εκπόνηση μελετών και στην υλοποίηση δράσεων που ενισχύουν το Θρησκευτικό Τουρισμό, απευθυνόμενοι σε επισκέπτες που ταξιδεύουν ώστε να επισκέπτονται Θρησκευτικά Μνημεία.

Είναι γεγονός πως η ανάδειξη των Θρησκευτικών Μνημείων της Δυτικής Ελλάδας γίνεται με σύγχρονα μέσα. Από την πρώτη στιγμή η Περιφερειακή Αρχή έδωσε βαρύτητα στην ανάδειξη Μνημείων της Περιοχής και για το λόγο αυτό υλοποιήθηκαν project ψηφιακής απεικόνισης Ιερών Ναών όπως της Ευαγγελιστρίας Πατρών, του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και ο σχεδιασμός όμοιου project για την Ηλεία. Τα κανάλια επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους εσωτερικούς και εξωτερικούς Τουρίστες προϊδεάζουν τον επισκέπτη να επισκεφθεί τα Μνημεία και από κοντά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κοροβέσης «Ο Θρησκευτικός Τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο της Τουριστικής Ανάπτυξης της ΠΔΕ όπως ορίζει ο διεθνής Τουριστικός χάρτης».

Ο κ. Κοροβέσης συνοδεύθηκε από την Συνεργάτιδά του κ. Έλενα Κονιδάρη, η οποία πολιτεύεται στην περιοχή της Αχαΐας.

Όλη η επικαιρότητα