Ποδόσφαιρο

Νίκος Χρονόπουλος: «Συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα γήπεδα της Μεσσηνίας»

Ακούστε το άρθρο

«Ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκα στην Ηλεία, και ιδιαίτερα τους Ν. Μπακοβασίλη (Ενιπέας), Γ. Πανόπουλο (Π.Φ.Ο. Πανόπουλου), και τους αδελφούς Κονδύλη (Κένταυρος Μαγούλας), που με βοήθησαν ιδιαίτερα»!

Μπορεί να έφτασε αισίως με τον ερχομό του 2021 τα 41, όμως αυτό δεν τον επηρεάζει να συνεχίζει να εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια, αγωνιζόμενος  με τα χρώματα της ιστορικής Εράνης Φιλιατρών,  η οποία μάλιστα φέτος, και εως τη διακοπή του πρωταθλήματος, ελέω του κορωναιού, βρίσκεται στην κορυφή της Α1 της ΕΠΣ Μεσσηνίας!  Ο λόγος  βέβαια για τον «αεροπόρο» λόγω  επαγγέλματος, και Ηλείο  στην καταγωγή,  Νίκο Χρονόπουλο! Ένα  παίκτη με ήθος και αγωνιστικότητα, για τον οποίο  έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια, σε όποιον σύλλογο και αν αγωνίστηκε!

Σήμερα λοιπόν η «Πατρίς – Σπορ», συνεχίζοντας τα αφιερώματά της σε παίκτες  που  έχουν αφήσει το στίγμα τους στην Ηλεία, μιλά μαζί του,  για την σημερινή πραγματικότητα αλλά και τις αναμνήσεις του απ’ την εποχή που αγωνιζόταν στον Νομό μας.

Ποιος όμως είναι ο  Νίκος  Χρονόπουλος?

Ο 41  χρόνος  μέσος ,  είναι γέννημα – θρέμμα  Ηλείος , σε ηλικία 15 ετών και τη σεζόν 1995 – 96, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τους Ερασιτέχνες του Πανηλειακού! Στους οποίους παρέμεινε και τη σεζόν 96 – 97, με τον αείμνηστο προπονητή τότε του Πανηλειακού Γιάννη Κυράστα , την ίδια σεζόν,  να τον ανεβάζει στην α΄ ομαδα! Μάλιστα την επόμενη σεζόν 1997 – 98, γίνεται ημι – επαγγελματίας με προπονητή τον Πέτρο Ραβούση! Προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, τη σεζόν 98 – 99, παραχωρείται στην ΑΕΚ Πύργου που έπαιζε Δ΄ Εθνική! Όπως και την περίοδο 1999 – 2000, που μετακομίζει στον Α.Ο. Τρίπολης(Δ΄ εθνική), Επιστρέφει στην Ηλεία το 2001 και εως το 2004 παίζει στον Αλφειό Επιταλίου. Ενώ το διάστημα από το 2004 εως το 06, μετακομίζει στον Ηλειακό Λεχαινών(Δ΄ εθνική).  Έκτοτε αναχωρεί για τον Πάμισο Μεσσήνης(Δ΄ εθνική), στον οποίο αγωνίζεται από το 2006 εως το 2010! Επιστρέφει στην Ηλεία μετά από παρότρυνση του Γ. Πανόπουλου, και αγωνίζεται τη σεζόν 2010 – 11 στην Α1 της ΕΠΣΗ(Πρωταθλητής), και την επόμενη, 2011 – 12 στη Δ΄ εθνικη επίσης με τον Π.Φ.Ο. Πανόπουλου! Τις σεζόν, 2012 – 13 και 13 – 14, αγωνίζεται με επιτυχία στον Κένταυρο Μαγούλας, Ενώ τη σεζόν  2014 – 15 και εως τον Ιανουάριο μετακομίζει στον Αργοναύτη Κατακόλου! Και  κατόπιν στον Ενιπέα Λαντζοίου, στον οποίο παραμένει εως το καλοκαίρι του 2016! Οπου επιστρεφει πλέον οριστικά στη Μεσσηνία, παίζοντας τη σεζόν 2016 – 17 στον Αστέρα Αρφαρών εως τον Ιανουάριο, γιατί κατόπιν τον παίρνει ο τεχνικός Κώστας Κλάδης στην Α.Ε. Πελλάνας Λακωνίας, και εως το καλοκαίρι του 2017! Επιστρέφει κατόπιν στον Ολυμπαικό Καλαμάτας και το καλοκαίρι του 2018, μετακομίζει στην Εράνη Φιλαιτρών, στην οποία φετος, παίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά»!

Νίκο   αλήθεια πως βιώνεις αυτή τη νέα καραντίνα, και  αν περίμενες αυτή τη νέα παράταση έως την 7η  Ιανουαρίου?

« Με όσα  βλέπαμε και ακούγαμε να συμβαίνουν γύρω μας, περιμέναμε από την ώρα που  ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα, ότι κάποια στιγμή θα  πηγαίναμε  σε δεύτερη καραντίνα! Και βέβαια από τη στιγμή που τα κρούσματα μέρα με τη μέρα αυξάνοντας, ήταν αναμενόμενο και η παράταση της καραντίνας έως την 7η Ιανουαρίου και βλέπουμε»!

Πότε βλέπεις την επιστροφή στα πρωταθλήματα?

«Επειδή ακόμα η κατάσταση είναι δύσκολη και γύρω μας καθημερινά χάνονται συνάνθρωποι μας, θέλω να πιστεύω και με την έλευση του εμβολίου, ότι μπορεί… να επιστρέψουμε στις προπονήσεις κάποια  στιγμή, και ιδίως  στις αρχές Φεβρουαρίου, έτσι ώστε στο τέλος του ιδίου μήνα, να ξεκινήσουν και τα πρωταθλήματα! Καθώς απαιτείτε ένας εύλογος χρόνος προσαρμογής όλων μας, ώστε να μην έχουμε συνεχείς τραυματισμούς, καθώς η επιστροφή θα είναι πολύ δύσκολη! Αυτό θα σημάνει αυτόματα,  έναν αγώνα δρόμου για να ολοκληρωθούν το πρωταθλήματα , με αγώνες Κυριακή – Τετάρτη έως το τέλος Ιουνίου και οποίος αντέξει φυσικά, καθώς  δεν πρόκειται να βρούμε ρυθμό, και το βασικότερο όλων, κανείς δεν ξέρει πως θα είναι οι ομάδες »!

Νίκο  πλέον παίζεις στην Εράνη Φιλιατρών , πως  είναι πλέον το ποδόσφαιρο στη Μεσσηνία ?

«Βρίσκομαι αισίως στα 41 , όμως όπως ξέρεται το ποδόσφαιρο που έχω αφιερώσει την ζωή μου το αγαπώ, και όσο αντέχω θα παίζω! Τώρα παίζω στην Α1  της ΕΠΣ Μεσσηνίας , έχοντας ως συμπαίκτες τον επίσης Ηλείο Κώστα Βλαχόπουλο που ηταν και η αιτία να μετακομίσω στα Φιλιατρά, και τον Μπέγκλεντζη(πρώην παίκτη του Πανηλειακού) ! Πρόκειται όπως και εσείς ξέρεται για μια ιστορική ομάδα, με μακρά θητεία στη Δ΄ εθνική, πολύ οργανωμένο,  και με παράγοντες που αγαπούν παθολογικά το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους! Με πρώτο  τον πρόεδρο μας κ. Γιώργο Λυμπερόπουλο(πατέρα του γνωστού γκολκίπερ  Σωτήρη Λυμπερόπουλου και θείος,  του επίσης γνωστού άσου, Νίκου Λυμπερόπουλου). Με τρια γήπεδα, πράγμα πολύ σπάνιο για ομαδα τοπικού»!

Ποιος είναι ο στόχος σας και ποιον θεωρείται το φαβορί?

«Εμείς από την αρχή ποτέ δεν θέσαμε ως αυτοσκοπό τον τίτλο και την άνοδο στην Γ΄ εθνική! Βασικός  μας στόχος είναι μια καλή πορεία, βλέποντας κάθε ματς ξεχωριστά, και στο τέλος θα κάνουμε «ταμείο»! Άλλωστε υπάρχει ο Α.Ο. Κυπαρισσίας με ένα πολύ «γεμάτο» ρόστερ, που θεωρείται φαβορί, και άλλες καλές ομάδες, όπως είναι οι, Απόλλων Καλαμάτας, Α.Ε. Μάνης και η Κορώνη! Όσο για το ποδόσφαιρο της Μεσσηνίας σε σχέση με την Ηλεία, φετος θα έλεγα πως η Ηλεία είναι καλύτερη στην Α1»!

Νίκο παρακολουθείς το Ηλειακό ποδόσφαιρο?

«Μπορεί να ζω μακριά από την Ηλεία τα τελευταία πέντε χρόνια,  αλλά διατηρώ δεσμούς με την Ηλεία , και πάντα παρακολουθώ τα τεκταινόμενα! Άλλωστε  πέρα από τους συγγενείς μου, έχω  αφήσει μόνο φίλους!  Να ξέρεται δε , πως ο Πανηλειακός είναι μεγάλη ομάδα, και είναι κρίμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται αγωνιζόμενος στην Α1  της ΕΠΣ Ηλείας! Ελπίζω και επιθυμώ ο Πανηλειακός  να βρει το δρόμο του και να επανέλθει εκεί που του αξίζει! Όσο για τον ΠΑΟΒ, είναι βαρόμετρο πλέον στη Γ΄ εθνική, ενώ η έκπληξη έως τώρα του 9ου ομίλου της Γ΄ εθνικής είναι ο Αίας Γαστούνης, και εύχομαι να συνεχίσουν έτσι, αν επιστρέψουμε στα γήπεδα»!

Νίκο κατεβαίνεις  τακτικά στην Ηλεία? 

«Την Ηλεία  όπως  σας προανέφερα, την αγαπάω και μαζί και κάποιες  από τις ομάδες της! Πέρασα πολύ ωραία χρόνια , με αγάπησε ο κόσμος και οι παράγοντες, και  έφυγα σαν φίλος! Όμως λόγω δουλειάς, οικογένειας(ζω μόνιμα στην Καλαμάτα), και γηπέδων, όποτε βρίσκω ευκαιρία, επισκέπτομαι με την οικογένεια μου την Ηλεία, η οποία δεν σας κρύβω ότι μου λείπει» !

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη κουβέντα μας ως επίλογο Νίκο , τι θα έλεγες?

«Πρώτα  από όλα υγεία και μόνο υγεία σε όλο  τον κόσμο!  Σε αυτή  τη δύσκολη  στιγμή που όλοι βιώνουμε, εξ αιτίας του Κορωναιού, η υγεία όλων μας είναι το υπέρτατο αγαθό!  Ας  ξεπεράσουμε λοιπόν  αυτό τον κίνδυνο και όλα πιστεύω ότι θα πάνε καλά! Με την ευκαιρία δε που μου δίνετε σήμερα ,Ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκα στην Ηλεία, και ιδιαίτερα τον Ν. Μπακοβασίλη(Ενιπέας), Γ. Πανόπουλο(Π.Φ.Ο. Πανόπουλου), και τους αδελφούς Κονδύλη(Κένταυρος Μαγούλας), που με  βοήθησαν ιδιαίτερα, έχοντας σταθεί δίπλα μου, ως πατέρας μου»!

Όλη η επικαιρότητα