Πολιτική

Νίκος Χρυσόγελος: Να συνεχίσουμε στο δρόμο του Αποστόλη Αποστολάκη

Ακούστε το άρθρο

του Νίκου Χρυσόγελου, 

πρώην ευρωβουλευτή των Πράσινων

μέλους του Συμβουλίου των Πράσινων

Άλλος ένας δικό μας άνθρωπος, ο Αποστόλης Αποστολάκης. Σοκ. Έφυγε απρόσμενα από επιπλοκές του κοροναϊού, αν και πρόσεχε πολύ, όπως μου είχε πει λίγες μέρες πιο πριν. Μεγάλη απώλεια για τους δικούς του αλλά και για την οικολογικά ευαισθητοποιημένη κοινότητα αλλά και τους Πράσινους. Τα συλλυπητήρια στους δικούς του.
Ο Αποστόλης Αποστολάκης ήταν ένα σύμβολο στην περιοχή του Ρεθύμνου και της Κρήτης (και όχι μόνο), ένας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος οικολογικά άνθρωπος. Η ζωή πολλές φορές σε κάνει να συνειδητοποιήσεις με επώδυνο τρόπο πόση ζημιά κάνουμε στη φύση και τελικά στον εαυτό μας καταστρέφοντάς την. Ο Αποστόλης Αποστολάκης το βίωσε. Και έγινε σύμβολο της προστασίας του περιβάλλοντος αντί για την καταστροφή του.
Γεννήθηκε στο Γεράνι Ρεθύμνου – και συμμετείχε στους Πράσινους – Αλληλεγγύη (καθώς και στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές) καθώς και στο νέο κόμμα ΠΡΑΣΙΝΟΙ (που δημιουργήθηκε από άτομα και σχήματα του ευρύτερου πράσινου χώρου). Πίστευε βαθιά ότι η κρίση του περιβάλλοντος και η υποβάθμιση του θαλάσσιου πλούτου πρέπει να μας αφυπνίσουν πριν να είναι αργά. Είχε πραγματική αγωνία αν θα προλάβουμε να σώσουμε το περιβάλλον μας και κατά συνέπεια την ανθρώπινη κοινωνία.
Από τη στιγμή που συνειδητοποίησε τι καταστροφή προκαλούμε, είχε κάνει υπόθεση της ζωής του πλέον την προστασία των θαλασσών και την προώθηση μιας υπεύθυνης αλιείας προς όφελος της θάλασσας, των ψαράδων, της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας.
Η στρατηγική για τη θάλασσα και τη θαλάσσια βιοποικιλότητα πρέπει να ανέβει ψηλά στην πολιτική ατζέντα και στη χώρα μας τόνιζε και είχε “κολλήσει” σε αυτό ως στόχο ζωής. Δυστυχώς, έφυγε γρήγορα και άφησε στη …μέση αυτόν τον αγώνα.
Αντίο Αποστόλη, θα σε θυμόμαστε.
Ας συνεχίσουμε περισσότεροι / ες το έργο του
Για τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ είναι στο κέντρο της πολιτικής μας η προστασία του φυσικού πλούτου, των θαλασσών και της βιοποικιλότητας, το “πρασίνισμα” των σκαφών και λιμανιών. Μια πράσινη οικονομία και για την θάλασσα μπορεί να διασφαλίσει την βιωσιμότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, ένα αξιοπρεπές εισόδημα στις παράκτιες και νησιωτικές κοινωνίες, μέλλον για τα παιδιά μας
O Αποστόλης Αποστολάκης θα είναι πάντα ένα σύμβολο για τη ζωή (και) της θάλασσας και των ψαράδων

Όλη η επικαιρότητα