Αργολίδα

Ναύπλιο: Βραβεία σε προσωπικότητες του διεθνούς δικαίου απένειμε η ΠτΔ

Στο πλαίσιο των Συναντήσεων πραγματοποιήθηκε η απονομή Βραβείων «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης για την Δικαιοσύνη και το Δίκαιο»
Ακούστε το άρθρο

Στην κεντρική εκδήλωση της 16ης Περιόδου των Διεθνολογικών Συναντήσεων που διεξάγονται στο Ναύπλιο υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων από τις 23 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου το απόγευμα της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Φέτος λόγω και της Επετείου των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία, η συναντηση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα και περιλάμβανε ειδική επετειακή εκδήλωση για τον Ι. Καποδίστρια με τίτλο «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως υπόσχεση για το μέλλον».

Η υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ναύπλιο έγινε από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο και τον Καθηγητή κ. Στέλιο Περράκη.

Στο πλαίσιο των Συναντήσεων πραγματοποιήθηκε η απονομή Βραβείων «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης για την Δικαιοσύνη και το Δίκαιο», καθώς και των Αριστείων «Ι. Καποδίστριας» στον πολυχώρο Φουγάρο.

Η επίσημη τελετή παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, περιελάμβανε την κεντρική ομιλία του Α.-Ι. Μεταξά, «ΈΝΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ.

Στρατηγικές και τακτικές θεωρήσεις στην διπλωματική σκέψη και πράξη του Ιωάννη Καποδίστρια».

Στην συνέχεια έγιναν οι απονομές των αριστείων «Ιωάννης Καποδίστριας για τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες» από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους: Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτή Επικρατείας, πρώην Υπουργό, πρώην Ευρωβουλευτή, Κωνσταντίνο Τσουκαλά, Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ, Επισκέπτη Καθηγητή Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων, πρώην Βουλευτή Επικρατείας, πρώην Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και τον Σωτήρη Μουσούρη πρώην Επίκουρο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών .

Επίσης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονεμήθηκαν τα βραβεία «Α. Πολυζωΐδης – Γ. Τερτσέτης για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο» στους: Εμμανουήλ Ρούκουνα, Ομότιμο και Επίτιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ, Ακαδημαϊκό, Μέλος και Πρώην Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου, Δικαστή Ad Hoc στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στον Emmanuel Decaux, Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Panthéon-Assas – Paris II, Πρόεδρο του Δικαστηρίου Συνδιαλλαγής και Διαιτησίας του ΟΑΣΕ, πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ηνωμένων Εθνών για τις Εξαναγκαστικές Εξαφανίσεις και στον Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ακαδημαϊκό, Πρώτο Συνήγορο του Πολίτη στην Ελλάδα, πρώην Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή στην Ε.Ε.

Την τελετή παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες του Διεθνούς Δικαίου, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Α. Πουλάς και Γ. Γκιόλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ι. Μαλτέζος, ο Γ.Γ Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γ. Μαντζούνης, αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και πολλοί άλλοι.

Η πρώτη πολίτης της χώρας θα συμμετάσχει επίσης τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στην ετήσια Τελετή Μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια στον Ι.Ν Αγ. Σπυρίδωνα, με απόδοση Τιμών και Κατάθεση Στεφάνων στο άγαλμα του Κυβερνήτη και θα ακολουθήσει επετειακή Ομιλία της Α.Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Βουλευτικό.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Όλη η επικαιρότητα