Εκπαίδευση Ηλεία

«Να ιδρυθεί Πειραματικό Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο στην πρωτεύουσα της Ηλείας»

Ακούστε το άρθρο

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου διαφωνεί με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και καλεί τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – του οποίου ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα υπηρεσιακά του καθήκοντα-  να μην αφήσει την πρωτεύουσα της Ηλείας χωρίς Πειραματικό Σχολείο, το οποίο μπορεί και πρέπει να συνδεθεί άμεσα τόσο με το τμήμα Μουσειολογίας, όσο και με άλλα Ιδρύματα του τόπου μας, όπως η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία.

Δεν μπορεί κάποιοι Υπουργοί και Πρωθυπουργοί της Αριστεράς να στέλνουν τα παιδιά τους σε Πειραματικά και στη σχολή Χιλ και να θέλουν να στερήσουν από τα παιδιά του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας το δικαίωμα να έχουν στην πόλη τους ένα δημόσιο σχολείο που θα πρωτοπορεί.

Δεν είναι δυνατόν να σταματήσουμε να διεκδικούμε ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας. Τo 2017, οι κ.κ. Γαβρόγλου και Μπαξεβανάκης – αν και το πρότεινε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ηλείας- δεν προώθησαν το αίτημα της ίδρυσης του Πειραματικού στον Πύργο με αποτέλεσμα το 11ο Δημοτικό (που είχε προταθεί για Πειραματικό και που τότε έλεγαν κάποιοι πως θα έχαναν οι εκπαιδευτικοί τις οργανικές τους) να οδηγηθεί στην απαξίωση και το κλείσιμό του. Το 11o Δημοτικό Σχολείο θα ήταν σήμερα Πειραματικό και θα είχε αναβαθμίσει την Ανατολική πλευρά της πόλης μας, αν κάποιοι δεν ήταν κοντόφθαλμοι. Θα είχαν επίσης δημιουργηθεί δεκάδες νέες οργανικές θέσεις στην πόλη του Πύργου.

Είναι επιστημονικά παραδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα ότι τα πειραματικά σχολεία θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ώστε να εφαρμόζουν τα προτεινόμενα από αυτά προγράμματα με βάση την παιδαγωγική έρευνα σε προσδιορισμένο χρονικό πλαίσιο, σε τυχαίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα μαθητών. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία ουδέποτε υπήρξε αρνητική απέναντι σε αυτόν τον επιστημονικά πολύτιμο θεσμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας καλούσε τον Απρίλιο με το έγγραφο που σας επισυνάπτουμε, το οποίο κατατέθηκε και στη Βουλή, την ίδρυση Πειραματικού Σχολείου στον Πύργο.

Συνεχίζουμε με συνέπεια να στηρίζουμε την απόφαση αυτή και να μην συμμετέχουμε σε συνδικαλιστικές ακροβασίες.

Πύργος, 19 Μαρτίου 2021

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου

Κατσίμπελης   Αθανάσιος (δάσκαλος)

Τζαμαλής  Αναστάσιος – Διονύσιος  (δάσκαλος)

Γκαραγκούνη Ελένη (δασκάλα)

Δημητρόπουλος  Χρυσοβαλάντης (δάσκαλος)

Όλη η επικαιρότητα