Ελλάδα

Νεκρός 22χρονος από μία γροθιά: Λεπτομέρειες για τον φονικό καβγά στην Ίο

Ο Ιρλανδός τουρίστας μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στις 6 το πρωί και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Κέντρου Υγείας κατέληξε.
Ακούστε το άρθρο

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ίου, μετά το θάνατο του 22χρονου Ιρλανδού, μετά από καβγά που είχε με έναν συμπατριώτη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο άτυχος νεαρός βρέθηκε στις 6 το πρωί πεσμένος έξω από φούρνο της Ίου, με τους γείτονες να καλούν ασθενοφόρο και να ενημερώνουν ότι όλα έγιναν μετά από καβγά. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο νεαρός έπεσε αναίσθητος μετά από γροθιά που δέχθηκε την ώρα του καβγά. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας όμως περίπου μία ώρα μετά, άφησε την τελευταία πνοή του.

Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί προσήγαγαν έναν 20χρονο συμπατριώτη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε ότι γρονθοκόπησε το θύμα ωστόσο είπε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και η πρεσβεία της Ιρλανδίας.

Γιατρός Κέντρου Υγείας : Εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο αλλά δυστυχώς κατέληξε

Ο Ιρλανδός τουρίστας μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στις 6 το πρωί και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Κέντρου Υγείας κατέληξε.

Το Κέντρο Υγείας δέχτηκε 3 κλήσεις από το 112, την αστυνομία και έναν περαστικό για ένα νέο παιδί που βρισκόταν σε κακή κατάσταση και αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο.

Οι διασώστες παρέλαβαν τον 22 ετών νεαρό και αμέσως τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας. Οι γιατροί προσπαθούσαν επί  μία ώρα να του κάνουν ανάνηψη ωστόσο δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Ο επίκουρος επιμελητής Σωτήρης Σεμερτζιάν ο οποίος είχε βάρδια εκείνη την ώρα, είπε:

«Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Υγείας στις 6:00 το πρωί για άτομο χωρίς τις αισθήσεις πιθανόν σε σοβαρή κατάσταση. Ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ και το άτομο μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας. Εφαρμόστηκε από όλους τους γιατρούς που είχαμε εφημερία το πρωτόκολλο καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης αλλά δυστυχώς κατέληξε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το άτυχο παιδί βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση έπειτα από καβγά που είχε με 20 συμπατριώτη του. Ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του 22χρονου.

Παράλληλα οι γιατροί του Κέντρου Υγείας του νησιού τονίζουν πως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και οι έλεγχοι να γίνουν πιο εντατικοί στο νησί για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από νέα παιδιά, για την διασφάλιση της υγείας όλων.

Όλη η επικαιρότητα