Εκπαίδευση Ηλεία

Νικοφόρος Ροδόπουλος: Πρωτιά στη Σχολή Μονίμων Υπαξ. στα Τρίκαλα

Ακούστε το άρθρο

Το όνειρό του να υπηρετήσει την πατρίδα του μέσα από τον Στρατό, έγινε πραγματικότητα για τον Νικηφόρο Ροδόπουλο από τη Γαστούνη που φοιτούσε στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, αφού πέτυχε να εισαχθεί πρώτος στη ΣΜΥ Τρικάλων.

Ο Νικηφόρος Ροδόπουλος εισήχθη με 18.540 μόρια (2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας) 1ος στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας στα Τρίκαλα. «Έγραψα 19,6 μαθηματικά, 17,2 έκθεση, 19,4 πρώτο μάθημα ειδικότητας και 17,8 στο δεύτερο μάθημα ειδικότητας. Δεν περίμενα πρωτιά αλλά τελικά βγήκα πρώτος».

Ο Νικηφόρος γεννήθηκε και μένει στη Γαστούνη. Έχει άλλα δύο αδέλφια που σπουδάζουν Αρχαιολογία και Δασοπονία. Η μητέρα του η κ. Ιωάννα Παναγοπούλου Φιλόλογος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη και το ίδιο περήφανος θα αισθανόταν και ο πατέρας του Θεόδωρος (καθηγητής Αγγλικών) αν ήταν στη ζωή. Ο Νικηφόρος είχε στρωθεί στο διάβασμα από την Α’ Λυκείου και όνειρό του να ακολουθήσει καριέρα Στρατιωτικού.

Και τελικά τα κατάφερε. Χαμογελαστός και χωρίς άγχος πια ο Νικηφόρος Ροδόπουλος δηλώνει στην εφ. «Πατρίς»: «Αγαπώ την πατρίδα μου και από μικρός ήθελα να προσφέρω τον καλύτερό μου εαυτό. Όσο για τις εξετάσεις, δεν με βοήθησε το γεγονός ότι έμενα σπίτι λόγω κορωνοϊού γιατί είχα συνηθίσει σε άλλους ρυθμούς», δηλώνει ο ίδιος

Όλη η επικαιρότητα