Categories: Αχαϊα

Νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”: Εκκληση του Διοικητή να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι μετά τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης

Share

Έκκληση να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας απευθύνει ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Ηλίας Θεοδωρόπουλος μετά και τα 11 νοσοκομειακά κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού.

Σε δήλωση του αναφέρει:

“Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα στην Α’ Παθολογική μας έκανε εντύπωση η υπερβολικά γρήγορη μεταδοτικότητα του ιού. Άμεσα προχωρήσαμε, παράλληλα με την λήψη μέτρων για τον έλεγχο και περιορισμό της διασποράς, σε έλεγχο για μεταλλάξεις στέλνοντας τα δείγματα για γονοτύπηση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αθήνα, όπου και φάνηκε ότι πρόκειται για την βρετανική μετάλλαξη του ιού. Το νοσοκομείο μας βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση. Αυστηροποιούμε τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα και τονίζουμε την αναγκαιότητα εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού”.

Υπενθυμίζεται πως το ποσοστό των εμβολιασμών είναι μέχρι τώρα χαμηλό στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” , όπου έχει καταγραφεί υψηλό ποσοστό κρουσμάτων στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 1400 συνολικά εργαζόμενους στο νοσοκομείου, έχουν εμβολιαστεί οι 400. Υψηλό είναι το ποσοστό των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στους γιατρούς, ενώ χαμηλό παρατηρείται στους νοσηλευτές.

via