Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: «Επίθεση» πολίτη σε νοσηλεύτρια!

Ακούστε το άρθρο

Προσφυγή στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας κατέθεσε χθες το μεσημέρι η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Σωκράτη Σωτηρόπουλο, ζητώντας την προάσπιση της ψυχικής υγείας, την διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας, την προστασία της εργασίας τους, αλλά και την τιμωρία όσων επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά απέναντί τους.

Αφορμή της προσφυγής αποτέλεσε το προ ημερών περιστατικό λεκτικής βίας από πολίτη προς νοσηλεύτρια, με παρόμοια περιστατικά να  έχουν επαναληφθεί -σε κάποιες περιπτώσεις και στα όρια της σωματικής βίας – προς τους εργαζόμενους και κατά το παρελθόν…

Η καταγγελία…

«Με αγανάκτηση και λύπη διαπιστώνουμε ότι πληθαίνουν τα φαινόμενα εξύβρισης, προπηλακισμού και επίθεσης στους υπαλλήλους της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας.

Το φαινόμενο τείνει να γίνει καθημερινό. Δεν αποτελούν για εμάς δικαιολογία τα αυστηρά μέτρα προσβασιμότητας στους χώρους του νοσοκομείου λόγω covid, με τους προβλεπόμενους περιορισμούς, ούτε τα σωρευμένα προβλήματα από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για αυτές τις καταστάσεις, εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Εκτελούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους και αξίζουν την ευγένεια, τον σεβασμό και την στήριξη στο δύσκολο έργο τους.

Δυστυχώς, η αγανάκτηση, η απόγνωση, η ταλαιπωρία και οργή των δυσαρεστημένων πολιτών εκφράζονται με το χειρότερο τρόπο στο πρόσωπο των νοσηλευτριών – νοσηλευτών, των υπαλλήλων της υποδοχής, στην πρώτη γραμμή. Εξύβριση και προπηλακισμοί σήμερα, αύριο τραμπουκισμοί, βίαιες επιθέσεις και σωματικές κακώσεις. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πλέον ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν «αγανακτισμένο» να επιτίθεται χωρίς συνέπειες.

Καταθέτουμε προσφυγή στην Εισαγγελία Αμαλιάδας και ζητούμε την προάσπιση της ψυχικής μας υγείας, τη διαφύλαξη  της σωματικής μας ακεραιότητας και την τιμωρία όσων έχουν παραβατική συμπεριφορά απέναντί μας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στέκεται αλληλέγγυος σε κάθε συνάδελφο που δέχεται αναίτια επίθεση.

Η βία δεν είναι λύση. Δεν μας τρομάζουν οι επιθέσεις, ούτε θα φοβηθούμε τους «νταήδες». Απαιτούμε προστασία, στήριξη και ασφάλεια».

 

«Δεν πάει άλλο…»

 

Σε δηλώσεις του, μετά την έξοδό του από γραφείο της Εισαγγελέως Αμαλιάδας, ο κ. Σ. Σωτηρόπουλος τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να ληφθούν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, που παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις, πασχίζουν καθημερινά να προσφέρουν στους πολίτες.

«Είμαστε αγανακτισμένοι με αυτήν την κατάσταση. Οι υπάλληλοι του νοσοκομείου είναι εκεί για να εκτελούν εντολές, να εκτελούν τα προβλεπόμενα και τις οδηγίες από τους διευθυντές και τους γιατρούς. Δεν έχουν καμία διάθεση να ταλαιπωρούν τον κόσμο, ούτε ευθύνονται για τυχόν καθυστερήσεις και για τυχόν δυσλειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αγωνιζόμαστε για την καλυτέρευση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε οι εργαζόμενοι να γίνουν «σάκοι του μποξ».

Πλέον δεν πάει άλλο με τέτοια φαινόμενα. Εμείς από εδώ και πέρα θα καταγγέλλουμε οποιοδήποτε περιστατικό βίας λεκτικής ή σωματικής εναντίον συναδέλφων και καλούμε την Πολιτεία να λάβει μέτρα προστασίας.

Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και η βία δεν είναι λύση στα προβλήματα…».

Όλη η επικαιρότητα