Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Κινητοποίηση από τους εργαζόμενους

«Δεν θα αφήσουμε να το αποτελειώσουν!»
Ακούστε το άρθρο

Ότι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν  μπορεί να αφεθεί στη τύχη του, ούτε να συνεχιστεί η συνεχιζόμενη υποβάθμισή του, τόνισαν κατά την χθεσινή γενική συνέλευση και κινητοποίηση οι εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Τις επόμενες μέρες, όπως αποφάσισαν,  κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα την Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ, μαζί με άλλα σωματεία.

Αίσθηση προκαλεί η χθεσινή αποκάλυψη της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου κας Ειρήνης Αγγελάκου, η οποία μέσω της εφ. «Πατρίς» γνωστοποίησε έγγραφο αίτημά της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για αυτονομία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας!

«Να πάρει θέση και η τοπική κοινωνία…»

«Είμαστε εδώ στις επάλξεις του αγώνα, διότι το νοσοκομείο για μια ακόμη φορά πάει από το κακό στο χειρότερο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος.

«Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Δυστυχώς, είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό για την κατάσταση που «γέννησε» αδιέξοδα. Το ένα τμήμα μετά το άλλο κλείνουν, το προσωπικό και οι δομές καταρρέουν και τα προβλήματα είναι ανοιχτά.

Δυστυχώς σε αυτόν τόπο και σε αυτό το νοσοκομείο, εφαρμόζεται το πείραμα της κυβέρνησης για νοσοκομεία που θα είναι απλά διακομιστικά κέντρα χωρίς να φροντίζουν για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο οφείλουμε να αναδείξουμε στην τοπική κοινωνία, η οποία πρέπει να πάρει θέση.

Προφάσεις ότι είμαστε σε εποχή πανδημίας πρέπει να της αφήσουμε στο περιθώριο. Είμαστε ενόψει του τέταρτου κύματος πανδημίας και πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά ποιο θα είναι το μέλλον της νοσηλευτικής μονάδας.

Πρέπει να γίνει μια σοβαρή κουβέντα μεταξύ αυτών που ενδιαφέρονται για το νοσοκομείο, ποια θα είναι «η επόμενη μέρα», τι ακριβώς θέλουμε και πως αντιδράσουμε στο επερχόμενο σχέδιο, το οποίο είναι νεοφιλελεύθερο, το οποίο απαιτεί το νοσοκομείο να είναι απλά ένα διακομιστικό κέντρο πρώτων βοηθειών.

Είναι καθαρά θέμα της τοπικής κοινωνίας».

«Επενδύουν στον διχασμό…»

Κατά την συνέλευση, αλλά και στις δηλώσεις του, ο κ. Σωτηρόπουλος μίλησε για επιχειρούμενο διχασμό με την κυβέρνηση να κατηγορεί τους εργαζόμενους στις δομές υγείας για τους ρυθμούς των εμβολιασμών, αλλά και για την άρνηση κάποιων να εμβολιαστούν:

«Είμαστε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι και περιμένουμε όλο τον κόσμο. Η κυβέρνηση όμως επενδύει στον διχασμό, κατηγορώντας τους υπαλλήλους ότι ευθύνονται για τους χαμηλούς εμβολιαστικούς ρυθμούς, βάζει τιμωρητικές και διαχωριστικές διατάξεις κατά των ανθρώπων που έχουν επιλέξει να είναι ανεμβολίαστοι.

Τονίζω ότι όλοι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων έχει εμβολιαστεί και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε την υποχρεωτικότητα και δεν θα δεχτούμε κανένας συνάδελφος να βρεθεί σε διαθεσιμότητα ή εκτός εργασίας…».

Μίλησαν με Λυμπέρη, τα… «πήραν» με Αγγελάκου!

Το νοσοκομείο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης. Τον  ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους και του ζήτησαν να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για το νοσοκομείο. Μάλιστα, του ζητήθηκε η σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το μείζον αυτό θέμα και να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι άλλες παρατάξεις.

Ο κ. Λυμπέρης είπε ότι θα δώσει τις απαντήσεις του δημόσια, ώστε να ενημερωθεί και κόσμος (σ.σ. σήμερα αναμένεται η παραχώρηση συνέντευξης Τύπου).

Στην συνέχεια έγινε παράσταση στο γραφείο της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου κας Ειρήνης Αγγελάκου.

Από την κα Αγγελάκου ζητήθηκε να λάβει και αυτή θέση για όσα συμβαίνουν με την απαξίωση της νοσηλευτικής μονάδας,  με την ίδια να απαντά,  στο ερώτημα αν είναι περήφανη για την όλη κατάσταση: « εγώ είμαι περήφανη για το έργο που έχω επιτελέσει».

Αυτή η απάντηση, προκάλεσε την έντονη δυσφορία της αντιπροσωπείας των εργαζομένων οι οποίοι αποχώρησαν από το γραφείο της, με τον κ. Σωτηρόπουλο να δηλώνει: «την αφήνουμε στην κρίση του κόσμου…».

Μάλιστα, της ζήτησαν ότι αν δεν μπορεί να κάνει κάτι υπέρ του νοσοκομείου και των εργαζομένων να παραιτηθεί!

Νωρίτερα, της διεμήνυσαν  ότι θα μπλοκάρουν οποιαδήποτε διαδικασία κινηθεί ενάντια των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Η απάντηση της αναπληρώτριας διοικήτριας

Μετά την συνάντηση, ζητήθηκε από την εφ. «Πατρίς» ενημέρωση από την κα Αγγελάκου, η οποία για πρώτη φορά και αποκλειστικά,  μας είπε ότι έχει αποστείλει έγγραφο στο υπουργείο Υγείας μέσω του οποίου ζητά την κατάργηση της ενοποίησης των νοσοκομείων Αμαλιάδας και Πύργου, ώστε η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας να αποκτήσει δική της διοίκηση και να μετονομαστεί σε «Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας», ως αυτόνομο νοσηλευτικό ίδρυμα!

«Να έχει δηλαδή δικό του διοικητή, να διαθέτει δικό του Δ.Σ.,  δικό του ΑΦΜ, ώστε να μην έχουμε αυτά τα προβλήματα», είπε η κα Αγγελάκου.

Η κα Αγγελάκου μίλησε και για το μείζον ζήτημα του προσωπικού: «Έχω κάνει αιτήματα προς τον διοικητή τον κ. Χριστόπουλο, να έρθει το προσωπικό πίσω από το νοσοκομείο Πύργου. Το έχω φέρει και ως θέμα στο Δ.Σ. και εκεί είπαν ότι θα πρέπει να στηριχτεί το νοσοκομείο του Πύργου.

Έχω κάνει πολλές προκηρύξεις γιατρών και λοιπού προσωπικού, οι οποίες έχουν αποβεί άγονες».

Αφήστε μια απάντηση

Όλη η επικαιρότητα