Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων

Ακούστε το άρθρο

Ένας 92χρονος από το Καρδιακαύτι του δήμου Πηνειού έδωσε το παράδειγμα το πρωί του Σαββάτου με τον εμβολιασμό του για τον covid – 19 κατά την έναρξη των εμβολιασμών για τα άτομα από 85 ετών και άνω στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας.

Μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν εμβολιαστεί άνω των 15 ατόμων, μια διαδικασία που θα συνεχιστεί μέχρι αύριο, ενώ χθες εμβολιάστηκε και ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, με την ιδιότητα του γιατρού, καθώς και η διοικήτρια του νοσοκομείου κα Ειρήνη Αγγελάκου.

Ο κ. Λυμπέρης μάλιστα εξήγησε τους λόγους του εμβολιασμού σε αυτή την δεύτερη φάση, επισημαίνοντας ότι έλαβε την σχετική άδεια, λόγω του ότι κάποιες φορές καλείται να καλύψει εφημερίες στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Από νωρίς το πρωί ο επικεφαλής του Εμβολιαστικού Κέντρου – ιατρός κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος και το προσωπικό υποδέχονταν τους ηλικιωμένους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Ευάγγελος Λουκόπουλος, 92 ετών

Νοιώθω καλά. Όπως ήρθα, είμαι. Δεν φοβόμουν. Γιατί να φοβηθώ; Όπως είναι για όλο τον κοσμάκι, είναι και για μένα. Δεν φταίει το κράτος για αυτό που γίνεται, ούτε κανένας. Το μυαλό το δικό μας φταίει.

Εγώ έκανα εκείνο που έπρεπε να κάνω. Ο Θεός ξέρει, όχι εγώ. Ότι μας βρει, ας μας βρει.

Την υγειά μας, να ‘χουμε και θα δούμε.

Βαγγέλης Δημητρόπουλος, Επικεφαλής Εμβολιαστικού Κέντρου – Ιατρός

Από το πρωί είχαμε συνεχή ροή για άτομα από 85 ετών και άνω. Για σήμερα είχαμε 18 ραντεβού, συνεχίζουμε και την Δευτέρα. Ελπίζουμε να κορυφωθεί στο επόμενο διάστημα.

Όλα μέχρι στιγμής πηγαίνουν καλά και ελπίζουμε ότι έτσι θα συνεχιστεί.

Γιάννης Λυμπέρης , Δήμαρχος Ήλιδας

Επειδή υπήρχε μια οδηγία από την ΥΠΕ, ότι οι γιατροί οι οποίοι έχουν πάρει άδεια από τα νοσοκομεία και γενικότερα τις δομές που λειτουργούσαν, λόγω εκλογής της ως δήμαρχοι δεν θα συμπεριλαμβάνονταν στους υγειονομικούς που ήταν στην πρώτη παρτίδα εμβολίων που έγινε στην χώρα, συμμορφώθηκα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όταν επικοινώνησα με την ΥΠΕ και τους είπα ότι εγώ παρότι έχω την τετραετή άδεια του δημάρχου, μπαίνω κατά καιρούς στους καταλόγους του νοσοκομείου, προκειμένου να καλύψω εφημερίες που δεν καλύπτονται καρδιολογικώς, έγινε αντιληπτό ότι κατά μια έννοια – παρότι δεν είμαι στο νοσοκομείο κάθε μέρα – έχω συμμετοχή στην λειτουργία του και άρα μπορώ να περιληφθώ στο υγειονομικό προσωπικό.

Έτσι λοιπόν στην δεύτερη φάση που γίνονται τα εμβόλια, με κάλεσε ο υπεύθυνος ιατρός του εμβολιαστικού κέντρου κ. Δημητρόπουλος και μου είπε ότι μπορώ να έρθω να κάνω το εμβόλιο.

Από την στιγμή που η επιστημονική κοινότητα, η ερευνητική κοινότητα, η οποία έχει κάνει «άλματα» και για την παρασκευή του εμβολίου, αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους.

Σήμερα προτείνω και λέω στους συμπολίτες μας, στους συμπατριώτες μας να μην υπάρχει ενδοιασμός. Το εμβόλιο το κάνουν όλοι και πρώτα – πρώτα οι άνθρωποι που το παρασκεύασαν, όλοι οι επικεφαλής και οι ηγέτες του δυτικού σύγχρονου κόσμου.

Επομένως, είναι αναγκαίο να γίνει για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας και να μπορέσουμε να ξαναβρούμε την ζωή μας.

Όλη η επικαιρότητα