WEB tv Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: «Στις επάλξεις σ’ έναν άνισο αγώνα…» (vid)

Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Εξάωρη στάση εργασίας, αλλά και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, πραγματοποίησαν χθες   οι εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας.

Στο  πλαίσιο της πανυγειονομικής κινητοποίησης που είχαν  εξαγγείλει ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ ο Σύλλογος Εργαζομένων συμμετείχε   με 6ωρη στάση εργασίας από τις 09:00 έως 15:00 και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πύλη του Νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι ζητούν:

Ανάκληση των μετακινήσεων, ιατρών και προσωπικού και επιστροφή όλων πίσω.

Στελέχωση της Νοσηλευτικής μας Μονάδας

Βελτίωση συνθήκων εργασίας και εξάλειψη αυταρχικών συμπεριφορών

Δώρο Πάσχα και αύξηση των μισθών

Ένταξη στα ΒΑΕ

Μονιμοποίηση εκτάκτων.

«Ποια διαχείριση;…»

Ότι οι εργαζόμενοι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και τις συνθήκες εργασίας τους, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Τρανταχτό παράδειγμα το νοσοκομείο μας,  αφού αφαίμαξαν όλο τον παθολογικό τομέα σειρά έχει και ο χειρουργικός τομέας.  Για να πάει που;  Σε ένα νοσοκομείο που έχει «υπερχειλίσει» από τα  covid περιστατικά και τις τραγικές συνθήκες λειτουργίας.

Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν υπάρχουν χώροι  νοσηλείας στον Πύργο για τον χειρουργικό τομέα. Άρα συμπερασματικά ο χειρουργικός τομέας εξοστρακίζεται από το ΕΣΥ και το προσωπικό που ακολουθεί προορίζεται άρον ,άρον, πρόχειρα και επιτακτικά ως  λύση ανάγκης στο  τομέα covid.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πανελλαδικά το 2020 υπήρξε μια αύξηση των θανάτων κατά 10.000 περίπου, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εάν οι 5.000 ήταν covid, οι υπόλοιποι  5.000 αφορούν ασθενείς άλλων παθήσεων, που  πιθανόν χάθηκαν λόγω μη προσβασιμότητας, παραμέλησης, φόβου  ή δυνατότητας αντιμετώπισης από ένα ΕΣΥ που  τελεί και σήμερα σε αναστολή  και ομηρία.

Για αυτούς, θα αναζητηθούν άραγε οι ποινικές ευθύνες(που σίγουρα υπάρχουν…)  της Κυβέρνησης και των εκτελεστικών τους οργάνων για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη Πανδημία και διέλυσαν την δημόσια υγεία.

Σήμερα σαν έτοιμοι από καιρό αποχαιρετούμε τον χειρουργικό τομέα .ότι είχε απομείνει όρθιο και απάλυνε τον πόνο των δύστυχων κατοίκων όλου του νομού. Δεν έχουν περάσει 5 μήνες που πάλι από αυτήν την πύλη «ξεπροβοδίζαμε» τον παθολογικό τομέα. Μέσα σε οκτώ μήνες  έγιναν ότι δεν κατάφεραν χρόνια τώρα.

Οι εργαζόμενοι πιστοί στις επάλξεις  δώσαμε και δίνουμε διαρκώς έναν  άνισο αγώνα, χωρίς υποστήριξη, χωρίς βοήθεια μόνο με την φωνή μας και αυτή πίσω από μάσκα.. Μα να γνωρίζουν όλοι ότι τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή ,φλόγα και πάθος έχουν δύναμή  και αποφασιστικότητα. Δεν θα  υποκύψουμε σε πιέσεις,  συμβιβασμούς, συμφωνίες ,οπισθοχωρήσεις  και πολιτικές σκοπιμότητες. Υποστηρίζουμε και προάγουμε  το δίκαιο, το σωστό, το ωφέλιμο για την κοινωνία, για τους  εργαζόμενους, για τους Ηλείους που δεν ελπίζουν πλέον σε τίποτα».

Όλη η επικαιρότητα