Μεσσηνία

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Εκτακτα μέτρα μετά την αύξηση μολύνσεων κορωνοϊού

Αυξήθηκαν τα κρούσματα.
Ακούστε το άρθρο

Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου για αυτό το λόγο χθες το πρωί έγινε έκτακτη σύσκεψη της διοίκησης με την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Χθες εντοπίστηκαν 5 ακόμη κρούσματα: 1 σε ιατρό, 2 σε νοσηλευτικό προσωπικό και 2 σε ασθενείς, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης, πέρα από τα αρχικά 8 κρούσματα, θετικοί βγήκαν 2 ακόμη γιατροί.

Σε ό,τι αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι φορείς του ιού είναι ασυμπτωματικοί ή με ελαφρά συμπτώματα και ήδη έχουν τεθεί σε 7ήμερη καραντίνα – ενώ οι δύο νέοι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί μεταφέρθηκαν και αυτοί στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Στα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι η αναστολή λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου από τη Δευτέρα μέχρι και τις 10 του μηνός. Επίσης ζητείται και η συνδρομή των πολιτών, με το να αποφεύγουν την άσκοπη μετακίνησή τους προς το νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το διοικητή Δημήτρη Λαμπρόπουλο αναφέρει:

«Ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 06/09/2021 τα μέτρα που θα ισχύουν στην Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας στα προγραμματισμένα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, μετά την από 03/09/2021 συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμώξεων είναι τα εξής:

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και αυτό της Συνταγογράφησης από την Δευτέρα 06/09/2021 έως και Παρασκευή 10/09/2021.
Το τμήμα της Αιμοδοσίας για λήψη αίματος θα λειτουργεί κανονικά.
Παρακαλούμε για την συνδρομή όλων των πολιτών ώστε να διασφαλιστεί πρωτίστως η προφύλαξη των ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Συστήνεται η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων από και προς το Νοσοκομείο».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα