Αχαϊα

Νοσοκομείο Ρίου: Μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές με κορωνοϊό – “Στιγμές Νοεμβρίου” θυμίζει η κατάσταση

Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών αποτυπώνεται – δυστυχώς – και σε αύξηση των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στο νοσοκομείο αναφοράς.

Η κατάσταση μάλιστα αρχίζει ήδη να δημιουργεί τις πρώτες “πιέσεις” στην κλινική COVID. Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, μόνο η αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων 2-3 ημερών ήταν αρκετή για να παραπέμψει το υγειονομικό προσωπικό σε στιγμές που ζούσε κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, μόνο τις τελευταίες 12 ώρες, η πληρότητα στην Kλινική COVID του νοσοκομείου αυξήθηκε κατά 30%! Πλέον, στο 60% των κρεβατιών νοσηλεύονται συμπολίτες μας οι οποίοι χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Την ίδια ώρα ένας ίδιος όγκος ασθενών προσέφυγαν στο νοσοκομείο όντας θετικοί στον κορωνοϊό με ήπια συμπτώματα και επέστρεψαν σπίτι τους με την κατάλληλη αγωγή.

Ταυτόχρονα η πληρότητα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας COVID ανέρχεται στο 15%. “Η προσέλευση ασθενών με κορωνοϊό θυμίζει την κατάσταση που επικρατούσε στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου“, εξηγεί στο tempo24 πηγή μέσα από το νοσοκομείο.

“Πλέον ξεκινήσαμε και πάλι να μετράμε κρεβάτια”, συμπληρώνει δείχνοντας πόσο ανησυχητική έγινε η κατάσταση μόλις την τελευταία εβδομάδα.

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με την εκτεταμένη διασπορά του κορωνοϊού σε ολόκληρη την Πάτρα είναι από τα πιο δυσοίωνα σημάδια που αποτυπώνουν την κρισιμότητα της κατάστασης για την Πάτρα και τη μεγάλη αναγκαιότητα για απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων, ώστε να σπάσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η αλυσίδα της μετάδοσης.

Πηγή: tempo24

Όλη η επικαιρότητα