Ηλεία

Ποιοτικός έλεγχος στο νοσοκομείο του Πύργου

Πέντε άτομα νοσηλεύονται στη μονάδα covid-19.
νοσοκομείο Πύργου
Ακούστε το άρθρο

Επιτροπή του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) του Υπουργείου επισκέφθηκε χθες το Νοσοκομείο Πύργου  προκειμένου να κάνει ποιοτικό έλεγχο στις παρεχόμενες υπηρεσίες της νοσηλευτικής μονάδος.

Ο έλεγχος αυτός γίνεται σε όλα τα νοσοκομεία και ήδη η επιτροπή αυτή έχει περάσει από έντεκα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας ανάμεσα στα οποία είναι και το νοσοκομείο του Πύργου.

Σκοπός του ΟΔΙΠΥ α είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, η ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών και ο στρατηγικός σχεδιασμός στον τομέα της υγείας για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση και την καθολική κάλυψη του πληθυσμού.

Μεταξύ άλλων, ο ΟΔΙΠΥ αξιολογεί και πιστοποιεί τις υπηρεσίες υγείας, συλλέγει και αναλύει δεδομένα που αφορούν στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, αναπτύσσει διαδικασίες και πρότυπα ποιότητας, υποστηρίζει τους παρόχους υγείας για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους μέσω συγκεκριμένων δράσεων και προγραμμάτων, εγγυάται τη διαφάνεια των διαδικασιών αξιολόγησης και ενημερώνει τους πολίτες για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Με δεδομένα όλα αυτά χθες κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έκανε στο νοσοκομείο του Πύργου κατέγραψε τις ελλείψεις που υπάρχουν σε τεχνολογικό εξοπλισμό κυρίως, έλεγξε τη λειτουργία των παροχών οξυγόνου, τις ανάγκες που υπάρχουν γενικότερα για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου του Πύργου προς τους πολίτες του νομού.

Παράλληλα παρείχε συμβουλές για το πως το νοσοκομείο θα επιτελεί καλύτερα τον ρόλο του απέναντι στον ασθενή καθώς και άλλα. Επίσης προχώρησε στη διατύπωση προτάσεων για τη συμμόρφωση με τις διαδικασίες διασφάλισης της ποιότητας των υπηρεσιών.

Πέντε στη μονάδα covid

Πέντε εισαγωγές έχουν γίνει στη μονάδα covid-19 στο νοσοκομείο του Πύργου τις τελευταίες ημέρες που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει μία αυξητική τάση που ακόμα δεν έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Όλη η επικαιρότητα