Ηλεία

Νοσ. Πύργου: Μεγάλες οι ανάγκες για αίμα – Κων. Πανέτα: «Θέλουμε περισσοτέρους αιμοδότες»

Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη είναι η κίνηση στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, αλλά ακόμη το τμήμα, όπως τονίζει η κα Κωνσταντίνα Πανέτα, διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας, δεν καλύπτει τις ανάγκες του από τοπικούς αιμοδότες και εξακολουθεί να ζητά αίμα από άλλα νοσοκομεία και αλλού.

Βλέπετε να υπάρχει αύξηση των ανθρώπων οι οποίοι έρχονται στο νοσοκομείο του Πύργου και δίνουν αίμα;

«Έχουν αρχίσει να έρχονται άτομα να δώσουν αίμα και συγγενείς των ασθενών, αλλά επειδή οι ανάγκες στο νοσοκομείο του Πύργου είναι πολύ μεγάλες δεν φτάνουν τα αίματα. Και αναγκαζόμαστε να ζητάμε αίματα από άλλες περιοχές, από το υπουργείο και αλλού. Το καλύτερο θα ήταν να καλύπτονται οι ανάγκες μας από δικούς μας εθελοντές αιμοδότες, για να μην αναγκαζόμαστε να ζητάμε αίματα από τους συνοδούς, τους συγγενείς, γιατί κάποιοι άρρωστοι έχουνε συγγενείς, ενώ άλλοι δεν έχουνε. Άλλοι συγγενείς ενδιαφέρονται για τον δικό τους άνθρωπο και και δυστυχώς βρισκόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο».

Υπάρχει αυτή τη στιγμή φόβος για τον ιό στους ανθρώπους και δεν έρχονται να δώσουν αίμα;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον τόσο μεγάλος φόβος. Αλλά με όλα αυτά που βλέπουμε στις τηλεοράσεις, ότι αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα, όλοι είμαστε σε μία διαδικασία ανασφάλειας».

Όλη η επικαιρότητα