Αθλητισμός

«Ντόμινο» αποχωρήσεων από την ESL: Φεύγουν Τσέλσι, Σίτι, Άρσεναλ – Ακολουθούν Μπάρτσα, Ατλέτικο

Ακούστε το άρθρο

Από γενική συνέλευση θα κριθεί η παραμονή της Μπάρτσα – Εντείνονται οι φήμες για άμεση αποχώρηση και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Πανηγυρίζουν οι οπαδοί για τη διαφαινόμενη κατάρρευση του εγχειρήματος

Νέα δεδομένα στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τη διαφαινόμενη αποχώρηση της Τσέλσι, αλλά και της Μάντσεστερ Σίτι από το μέτωπο των 12 ομάδων που δημιουργήσαν την European Super League.

Οι πρώτες φήμες για τις ρωγμές είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν από νωρίς το μεσημέρι με τους οπαδούς των «μπλε» να διαμαρτύρονται το απόγευμα έξω από το Στάμφορντ Μπριτζ (πριν τον αγώνα με την Μπράιτον) ζητώντας από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να αποσύρει την ομάδα από την ESL. Ανάμεσα σ’ αυτούς που εξέφρασαν την αντίθεση τους ήταν και η παλιά δόξα της ομάδας και νυν διοικητικό της στέλεχος, Πετρ Τσέχ

Όπως αναφέρει το Skynews, πρόκειται για προσωπική απόφαση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετά τις εντονότατες αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας του (και όχι μόνο) και ήδη το νομικό επιτελείο της ομάδας ετοιμάζει τα σχετικά έγγραφα με τα οποία  θα ενημερώνει και επίσημα για την αποχώρηση των «μπλε» από την European Super League.

Skyenws

Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η Μάντσεστερ Σίτι. Οι σχεδόν βέβαιοι πρωταθλητές Αγγλίες έχουν ήδη κάνει γνωστές τις προθέσεις τους στους ανθρώπους της ESL ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, ακούγοντας τις φωνές των οπαδών της αλλά και του προπονητή της Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Καταλανός τεχνικός μιλώντας το απόγευμα στην επίσημη συνέντευξη Τύπου είχε πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της European Super League και είχε ζητήσει από τους διοικούντες την ομάδα να βγουν και να εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση.

«Εάν με ρωτάτε γιατί έχουν επιλεγεί αυτές οι ομάδες, δεν ξέρω τον λόγο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα άθλημα όπου η προσπάθεια δεν σχετίζεται με την επιτυχία, η προσπάθεια δεν φέρνει ανταμοιβή. Δεν είναι άθλημα όπου η επιτυχία είναι ήδη εγγυημένη ή δεν είναι άθλημα, στο οποίο δεν έχει σημασία η ήττα. Γι’ αυτό το είπα πολλές φορές, θέλω τον καλύτερο ανταγωνισμό, τον ισχυρότερο δυνατό ανταγωνισμό, σαν αυτό που υπάρχει στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν είναι δίκαιο όταν μία ομάδα αγωνίζεται, αγωνίζεται, αγωνίζεται, φτάνει στην κορυφή και δεν μπορεί να προκριθεί σε μια διοργάνωση, γιατί η επιτυχία είναι ήδη εγγυημένη για μερικές ομάδες. Αυτό δεν είναι άθλημα».

Στην πόρτα της εξόδου και η Μπαρτσελόνα, ακολουθεί η Ατλέτικο, η Άρσεναλ και η Γιουνάιτεντ
Μετά το πρώτο σοκ της αποχώρησης των δύο βρετανικών ομάδων, ο επόμενος κρίκος στην συγκεκριμένη αλυσίδα φαίνεται ότι θα έχει το… έμβλημα της Μπαρτσελόνα! Οπως αναφέρει η El Mundo Deportivo, η Μπαρτσελόνα είχε φροντίσει να βάλει όρο στο συμβόλαιο της με την European Super League ότι θα ενσωματωθεί στη νέα λίγκα, εφόσον πάρει την έγκριση από τη γενική συνέλευση των μελών της…

Με τους οπαδούς των Καταλανών όμως να έχουν τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή αρνητικά, θεωρείται δεδομένο ότι η Μπαρτσελόνα θα αποχωρήσει άμεσα από την ESL.

Πέρα από την Μπαρτσελόνα υπάρχει όργιο φημών για άμεσες αποχωρήσεις και των Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ενημέρωση ή τοποθέτηση από τις συγκεκριμένες ομάδες.

Όπως όλα δείχνουν όμως η European Super League θα είναι η πιο σύντομη… επανάσταση στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού

Όλη η επικαιρότητα