Ηλεία Πολιτισμός

«Νύχτες καλοκαιριού 2020» στο πάρκο Ξυστρή: Η Ζωή Παπαδοπούλου τραγούδησε Παπαγιαννοπούλου – Καλδάρα

Ακούστε το άρθρο

Μοναδική συναυλιακή βραδιά με τα τραγούδια της Ευτυχίας

Μια μοναδική συναυλιακή βραδιά έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο πάρκο Ξυστρή, στον Πύργο. Στη σκηνή του  ειδικά διαμορφωμένου χώρου βρέθηκε η ερμηνεύτρια Ζωή Παπαδοπούλου τραγουδώντας για περίπου  δυο ώρες τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και του Απόστολου Καλδάρα, σε μια ακόμα εκδήλωση του προγράμματος «Νύχτες Καλοκαιριού 2020» που υλοποιεί φέτος ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού.

Με όλα τα προληπτικά μέτρα ενάντια στον Covid-19 να «υπενθυμίζουν» την ιδιαιτερότητα του φετινού καλοκαιριού και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται περίπου 400 θεατές απόλαυσαν ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια που έγραψαν οι σπουδαίοι εκπρόσωποι του Ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και Απόστολος Καλδάρας, στους οποίους ήταν αφιερωμένη η συναυλία.

«Είναι ευτυχία να βρίσκομαι κοντά σας τραγουδώντας τους στίχους της σπουδαίας αυτής γυναίκας, ποιήτριας, στιχουργού. Να κλαίω στα πελάγη της τα φουρτουνιασμένα, τα χρωματιστά, τα γεμάτα πάθος για ζωή», ανέφερε η Ζωή Παπαδοπούλου καλωσορίζοντας το κοινό.

Ακολούθως η Ζωή Παπαδοπούλου, έχοντας δίπλα της τον πιανίστα, Νεοκλή Νεοφυτίδη και τον κιθαρίστα Βαλάντη Καμπουρελάκο,  ερμήνευσε με ξεχωριστό τρόπο τα τραγούδια των Παπαγιαννοπούλου – Καλδάρα με τους θεατές να σιγοντάρουν τους ιδιαίτερους στίχους.

Μια συναυλία – ξεχωριστό μουσικό ταξίδι που πάντρεψε μοναδικά το χθες με το σήμερα και έφερε στο νου περασμένες αγάπες, με το χειροκρότημα του κόσμου να επιβραβεύει την ερμηνεύτρια και τους μουσικούς που βρέθηκαν στη σκηνή.

Όλη η επικαιρότητα