Αχαϊα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ν. Κοροβέσης: «Τέχνη σε κάθε γειτονιά!»

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η πρώτη τοιχογραφία στο πλαίσιο του ART WALK 6 FESTIVAL στην Πάτρα.

Με μία ξεχωριστή επετειακή τοιχογραφία ξεκίνησε το ART WALK 6 FESTIVAL στην Πάτρα. Σκοπός της Περιφερειακής Αρχής όπως αναφέρει ο κ. Κοροβέσης είναι να ομορφύνουμε την κάθε γειτονιά μέσα από την τέχνη. Να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια το φεστιβάλ στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι αρωγός παίρνει τεράστιες διαστάσεις προβολής στο εξωτερικό προσεγγίζοντας αρκετούς τουρίστες.

Η πρώτη τοιχογραφία σχετική με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ολοκληρώθηκε. Ένα έργο του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου κοσμεί πλέον τις οδούς Κορίνθου και Σαρανταπόρου στην Πάτρα. Με το ηθικό υψηλό η ομάδα του κ. Κωστόπουλου θα συνεχίσει με τοιχογραφίες και σε λοιπές γειτονιές της πρωτεύουσας της Αχαΐας.

Η ανάδειξη του τόπου μας με όμοιες δράσεις δεν σταματά στην Αχαΐα. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε μία γιγαντιαία τοιχογραφία 300 μέτρων στο λιμάνι της Κυλλήνης η οποία αποτελεί δέλεαρ για τον κάθε επισκέπτη και ταξιδιώτη. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κοροβέσης υποστηρίζει πως μέσα από τις δράσεις αυτές μεγιστοποιούμε το πολιτιστικό μας αποτύπωμα ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουμε τουριστικά τον τόπο μας.

Όλη η επικαιρότητα