Πολιτική

Ν. Φαρμάκης για κορωνοϊό: Nα μετατρέψουμε τα σπίτια μας σε οχυρά- Καμία χαλάρωση

Ακούστε το άρθρο

«Ο στόχος είναι κοινός, να μην επιτρέψουμε στον κορoνοϊό να μας νικήσει!», τονίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, σχετικά με τα αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού ενόψει και της εορτής του Πολιούχου.

Μετά την σημερινή συνομιλία του με τον πρωθυπουργό, ο Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε στο Tempo24:

«Το μήνυμα της εορταστικής περιόδου που βρίσκεται μπροστά μας είναι ένα: Μένουμε ασφαλείς, δεν επιτρέπουμε στον κορωνοϊό να μετατρέψει τις γιορτινές μέρες σε μέρες πάλης για την υγεία και τη ζωή.

Γι’ αυτό και δεν μας επιτρέπεται καμία χαλάρωση.

Γι’ αυτό και πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας κατά της πανδημίας.

Δεν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε φέτος με τον ίδιο τρόπο που γιορτάζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε φέτος συγγενείς και φίλους. Θα μετατρέψουμε τα σπίτια μας σε οχυρά και τις μεταξύ μας αποστάσεις σε «όπλο», ώστε να ανατείλει η νέα χρονιά με την ελπίδα της οριστικής νίκης επί του κορωνοϊού.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον τόπο μας. Ένα μήνυμα ουσίας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος, ώστε να μην διακινδυνεύει η Δυτική Ελλάδα με ένα οδυνηρό πισωγύρισμα.

Το υπέρτατο αγαθό είναι πάντα η ανθρώπινη ζωή. Αυτό εξάλλου είναι το μήνυμα που πρώτη στέλνει πάντα και η θρησκεία μας.

Ο στόχος είναι κοινός: Να μην επιτρέψουμε στον κορωνοϊό να μας νικήσει. Ώστε του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί. Και όλοι υγιείς!»

Όλη η επικαιρότητα