WEB tv Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ν. Φαρμάκης για την Πατρών – Πύργου: «Δεν θα ανεχθούμε ούτε καν να διακινδυνεύσει το έργο…» (vid)

Ακούστε το άρθρο

“Δεν δεν ανεχθούμε ούτε καν να διακινδυνέψει το έργο που αφορά την Πατρών Πύργου και φυσικά ούτε και τη μη εκτέλεσή του”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο της ΟΡΤ και την Πέλυ Μπεβούδα για την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ Φαρμάκης έκανε σαφές πως από τα χείλη του πρωθυπουργού επαναδιατυπώθηκε η πάγια θέση της κυβέρνησης για το έργο αυτό, δηλαδή ότι θα ακολουθηθεί το δοθέν χρονοδιάγραμμα, που σημαίνει ότι στα μέσα του καλοκαιριού στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρχουν εξελίξεις.

Γεγονός εξάλλου που επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στην Βουλή απαντώντας σε ερώτηση που βουλευτή Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη.

Εκείνο όμως που προκαλεί προβληματισμό είναι πως ο χρονικός προσδιορισμός μέσα καλοκαιριού δεν συνοδεύεται από ακριβείς ημερομηνίες, καθώς και το ότι από την πλευρά της Ε.Ε. και της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού έως και σήμερα δεν έχει διευκρινισθεί η πρόθεσή της σε σχέση με το έργο αυτό. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι κύκλοι που λένε ότι ο τρόπος ο οποίος επέλεξε η κυβέρνηση για να γίνει,  δεν συμβαδίζει με όλες τις πτυχές του ανταγωνισμού,  ως συνθήκης βάσει της οποίας λειτουργεί η αγορά.

“Από εκεί και πέρα μένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν τα χρονοδιαγράμματα όπως έχουν κατατεθεί. Εξάλλου να θυμίσω ότι λίγο μετά υπήρξε μία κοινοβουλευτική απάντηση στην ερώτηση νομίζω εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ αν θυμάμαι καλά, όπου δόθηκε η απάντηση ότι ακριβώς θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

Επαγωγικά λοιπόν σκεπτόμενος, εφόσον έως και σήμερα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και  λέγεται δημοσίως ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα,  αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι είναι ότι μέσα στο Καλοκαίρι θα πρέπει να έχουμε εξελίξεις.

Έχω πει και σε κάθε ευκαιρία θα το λέω, ότι εμείς στην Δυτική Ελλάδα θα πανηγυρίσουμε μόνο όταν το έργο αυτό τελειώσει . Νομίζω ότι αυτό κατέστει σαφές και από τον Πρωθυπουργό. Η αίσθηση που αποκόμισα είναι ότι γνωρίζει και ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα αυτό. Οφείλουμε και σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι μόνο ένα τοπικό ζήτημα, δεν είναι ούτε καν υπερτοπικό ζήτημα που αφορά την Ηλεία και την Αχαΐα. Είναι ένα εθνικό ζήτημα έτσι όπως έχει δεσμευθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Φαρμάκης.

Σχολές

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολών και την συζήτηση που είχε με τον Κυριακό Μητσοτάκη, υποστήριξε πως από πλευράς κυβέρνησης, “φαίνεται ότι  υπάρχει μία αποδοχή του αυτοδιοίκητου του πανεπιστημίου. Αυτό είναι μία θέση αρχής, μία θέση  βάσει της  οποίας αξιολογεί  η κυβέρνηση την απόφαση ή μη,  της αποδοχής του σχεδίου του πανεπιστημίου. Από εκεί και πέρα εξηγήθηκε από πλευράς μου γιατί είναι δυνατό μία σχολή να έχει τμήματα σε διαφορετικές πόλεις κατά την γνώμη μας τουλάχιστον και στο σημείο που δεν μπαίνουμε μέσα στις αρμοδιότητες του Πανεπιστημίου. Ξέρεται σε αυτή την πατρίδα ζούμε όλοι και νομίζω ότι έχουμε περάσει όλοι ως φοιτητές από την ακαδημαϊκή κοινότητα και μπορούμε να γνωρίζουμε αν μία σχολή μπορεί να έχει τμήματα σε διαφορετικές πόλεις. Που όπως γνωρίζεται αυτό αποτελεί ένα από τα επιχειρήματα του σχεδίου που κατατέθηκε έτσι να θυμίσω”, επεσήμανε ο κ Φαρμάκης.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι  “ότι  κατέστει σαφές   πως συγκεκριμένα επιχειρήματα, τα οποία φαίνονται και αποδεικνύονται στην επιστολή η οποία εστάλη προς τα μέλη της συγκλήτου κατά την διάρκεια της δημόσιας συζήτησης που έγινε, όπου προσκληθήκαμε και τοποθετηθήκαμε όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  αποδομούν το σχέδιο του πανεπιστημίου Πατρών όπως αυτό κατατέθηκε και όπως αυτό φαίνεται ότι γίνεται αποδεκτό από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας”.

Όλη η επικαιρότητα