Αθλητισμός

41ο Ολυμπιακό Ράλλυ: Ο Παπαδημητρίου σφράγισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας! (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Τρίτος ο Γιάννης Μπαντούνας της ΑΟΛΑΠ, πέμπτος ο Τζέμος

Συναρπαστικό θέαμα, δυνατές μονομαχίες, ανατροπές οχημάτων και λίγοι και καλοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού συνέθεσαν το σκηνικό του 41ου Ράλλυ που ολοκληρώθηκε χθες στις μαγευτικές ειδικές του Λάλα και της Φολόης!

Ήταν ο 3ος αγώνας του 56ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2020  διεξήχθη με άρτια οργάνωση από την ΑΟΛΑΠ και τη συμμετοχή 36 πληρωμάτων.

Μεγάλος θριαμβευτής ο  Γιάννης Παπαδημητρίου που με συνοδηγό τον Γιώργο Πολυζώη στο Skoda Fabia Rally2 EVO, πήραν την πρωτοπορία από την πρώτη ειδική και δεν την έχασαν σε καμία στιγμή αφού κέρδισαν και τις 6 ειδικές και  με τη νίκη αυτή ο 55χρονος οδηγός κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, για πρώτη φορά έπειτα από 21 χρόνια καθώς τελευταία φορά που είχε βρεθεί σε αντίστοιχη θέση ήταν το μακρινό 1999!

Στις δύο πρώτες ειδικές, Λάλα 1 και Φολόη 1,ταχύτεροι ήταν οι Παπαδημητρίου- Πολυζώης, ένα λεπτό μπροστά από τους δεύτερους Μπαντούνα-Σούκουλη ενώ τρίτοι ήταν οι Σερδερίδης- Miclotte. Οι Λαϊνόπουλος-Ζωγράφος βρέθηκαν στην 4η θέση μετά τις δύο πρώτες ειδικές, μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τους Τζέμο-Παναγιωτούνη που ήταν 5οι. Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Χαλκιάς-Μαχαίρας.

Μετά την 3η και 4η ειδική (Λάλας 2 και Φολόη 2), Παπαδημητρίου και Πολυζώης αύξησαν τη διαφορά από τους διώκτες τους στα 2+ λεπτά. Σερδερίδης- Miclotte ανέβηκαν στη 2η θέση αφήνοντας στην 3η Μπαντούνα-Σούκουλη. Χαλκιάς-Μαχαίρας σκαρφάλωσαν στην 4η και πίσω τους ακολούθησαν οι Τζέμος-Παναγιωτούνης με τους Λαϊνόπουλο-Ζωγράφο να υποχώρούν στην 6η θέση.

Στην 5η ειδική, η πρώτη πεντάδα δεν άλλαξε, αλλά στην 6η θέση ανέβηκαν οι Ιαν-Φράγκου καθώς εγκατέλειψε ο Λαϊνόπουλος από μηχανική βλάβη.

Στην 6η και τελευταία ειδική που έκρινε και την τελική κατάταξη, στην πρώτη πεντάδα της Γενικής τερμάτισαν  οι Παπαδημητρίου, Σερδερίδης, Μπαντούνας, Χαλκιάς, Τζέμος και Ίαν Παπανικολάου.

Το 41ο Ολυμπιακό Ράλλυ ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η πανηγυρική εκκίνηση, ελέω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο «ΣΠΚ» στον Πύργο και όχι στην κεντρική πλατεία, προκειμένου να τηρηθεί πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Στο Δημοτικό Πάρκο «ΣΠΚ» έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των οχημάτων.

Παπαδημητρίου – Πολυζώης έκοψαν πρώτοι το νήμα και ταυτόχρονα ανακηρύχτηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας για το 2020
Mετά από έναν εξαιρετικό αγώνα ο Γιάννης Μπαντούνας κατέλαβε την Τρίτη θέση Γενικής
Tα απρόοπτα δεν έλειψαν από το 41ο Ολυμπιακό Ράλλυ καθώς είχαμε και δυο ανατροπές οχημάτων ευτυχώς χωρίς συνέπειες για την σωματική ακεραιότητα των πληρωμάτων

Βίντεο: Πάνος Γαλανόπουλος

Από τις απονομές στους νικητές στην Αρχαία Ολυμπία

Όλη η επικαιρότητα