Ηλεία

Ξύπνησαν άσχημες μνήμες το Σαββατοκύριακο σε Σμέρνα και Πύργο!

Ακούστε το άρθρο

Μόνο αισιόδοξα δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος πως ξεκίνησε η φετινή αντιπυρική περίοδος, αφού οι δύο μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν το Μεγάλο Σάββατο, η μία αργά το βράδυ και η άλλη το μεσημέρι σε Σμέρνα και Πύργο αντίστοιχα προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία και ξύπνησαν άσχημες μνήμες του παρελθόντος χωρίς πάντως καταστρεπτικές συνέπειες αφού και στις δύο περιπτώσεις, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση.

Στην πρώτη περίπτωση, μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες το βράδυ της Ανάστασης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προχώρησαν τελικά το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στην οριοθέτηση του πύρινου μετώπου που ξέσπασε στην περιοχή Σμέρνα του δήμου Ζαχάρως.

Το σημείο μάλιστα όπου ξέσπασε η πυρκαγιά είχε καεί ξανά και το 2007 και οι κάτοικοι φοβήθηκαν μήπως βρεθούν στο ίδιο έργο θεατές όμως οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που έκαναν Ανάσταση στο καθήκον πρόλαβαν τα χειρότερα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 48 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα από όλη την Ηλεία και την Πάτρα ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, η φωτιά έκαψε περίπου στα 100 στρέμματα δάσους και μάλιστα αναγεννημένου.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά στην δασική έκταση εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, όμως οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάποιο αυτοσχέδιο αερόστατο λόγω των ημερών το οποίο πήρε ο άνεμος…

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα το μεσημέρι το Μεγάλου Σαββάτου, μεγάλη ήταν για μια ακόμα φορά η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, για πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 11 το πρωί του ανάμεσα στα χωριά Λαμπέτι και Κολίρι, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου – Πατρών, κοντά σε καταστήματα, τα οποία προς στιγμήν έδειξαν να απειλούνται.

Η φωτιά έκαψε χορτολιβαδική έκταση (βάτα και καλαμιές), ελαστικά, ενώ «άρπαξαν» και κολώνες ηλεκτροφωτισμού, προκαλώντας προβλήματα με το ρεύμα για μεγάλο διάστημα της ημέρας στην πόλη του Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα