Γεύσεις Ένθετα Πάσχα

Οίνος: Βάλσαμο στην καρδιά που πάντα αποτελεί τον επίλογο στη γεύση…

Ακούστε το άρθρο

Το κρασί, δίνει αξία και επισημότητα στο γιορτινό τραπέζι, δίνει απόλαυση, αρώματα και ναι, είναι μια πολυτέλεια αλλά το αξίζουν οι γιορτινές ημέρες που έρχονται και κυρίως τα τραπέζια που βρισκόμαστε με τους αγαπημένους και τους φίλους μας.Είναι σαν εκείνη την παλιά διαφήμιση «μας φέρνει πιο κοντά ..» !!!

Έφτασε η μεγαλύτερη γιορτή της άνοιξης, το Πάσχα και παρά τους περιορισμούς και τα λιγότερα άτομα στο τραπέζι, η γιορτή και οι ανάγκες παραμένουν ίδιες. Μικρότερες βέβαια σε ποσότητα, αλλά ίδιες καθώς τα έθιμα πάντα θα συνεχίζονται.

Στο τραπέζι της Ανάστασης και του Πάσχα, εκτός από τα ξεχωριστά πιάτα, τα ορεκτικά, τα εκλεκτά τυριά και όλα τα υπόλοιπα δεν θα μπορούσε να λείπει και το εκλεκτό ντόπιο κρασί, που πάντα αποτελεί, τον επίλογο στη γεύση…

Λευκά κρασιά
Το λευκό κρασί δίνει το παρόν σε κάθε γιορτινό τραπέζι και ταιριάζει όμορφα με σαλάτες, λευκά κρέατα και θαλασσινά. Τα λευκά κρασιά της πατρίδας μας
έχουν γνωρίσει αλματώδη ποιοτική αναβάθμιση τα τελευταία χρόνια και σταθερά ορισμένα από αυτά εντάσσονται στα καλύτερα λευκά κρασιά του κόσμου.

Ροζέ
Τα ροζέ κρασιά έχουν κερδίσει το δικό τους κοινό τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Είναι πολλές φορές η ευχάριστη αλλαγή ανάμεσα σε ελαφριά λευκά ή έντονα και κόκκινα και μπορούν να συνοδεύσουν υπέροχα τα γεύματά μας.

Κόκκινα
Κάθε εορταστικό τραπέζι έχει συνδυαστεί με ένα καλό κόκκινο κρασί και όχι άδικα. Ο συνδυασμός των αρωμάτων, της δομής και των τανινών του κόκκινου κρασιού βρίσκονται εκεί για να συνοδεύσουν και να απογειώσουν τα κρεατικά και τις κόκκινες σάλτσες.

Η Ελλάδα, η χώρα της Μεσογείου έχει παράδοση στα καλά κρασιά και η Ηλεία μας που είναι κομμάτι της, έχει εκλεκτή παραγωγή, ποιότητα αλλά και ανθρώπους για να τα αναδείξουν και να διατηρήσουν τις ποικιλίες και τις καλλιέργειες ζωντανές …

Όλη η επικαιρότητα