Εκπαίδευση

Οι δυσλειτουργίες του συστήματος της Webex έφεραν εμπόδια στην πρώτη ημέρα λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης

Ακούστε το άρθρο

Ένα τεχνικό ζήτημα της Cisco, που αφορούσε γενικότερα την Ευρώπη, δυσκόλεψε σήμερα, Δευτέρα, την πρώτη ημέρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Μάλιστα, στον σχετικό χάρτη της εταιρείας, όπου απεικονιζόταν οι περιοχές με προβλήματα σύνδεσης, εκτός από την Ελλάδα περιλαμβάνονταν τα Βαλκάνια, η Βόρεια Ιταλία, νότιες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και η Κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, κ.ά.).

Όπως διευκρίνιζε νωρίτερα η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ο πάροχος της πλατφόρμας Webex παρείχε διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση του προβλήματος και τη δρομολόγηση της πλήρης επαναλειτουργίας του συστήματος, το οποίο άρχισε να λειτουργεί ξανά προς το τέλος του σχολικού ωραρίου.

Αύριο, Τρίτη, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα χρησιμοποιήσουν και πάλι το Webex.

Όσον αφορά στους μαθητές που απουσίασαν σήμερα από τα μαθήματα λόγω του τεχνικού αυτού ζητήματος, η Γενική Γραμματεία ανακοίνωσε ότι δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν οι απουσίες.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και όλες οι πλατφόρμες του υπουργείου λειτούργησαν κανονικά, με εξαίρεση κάποιες ολιγόλεπτες διακοπές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα