Ηλεία

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, αν δεν βρεθεί λύση στην υποστελέχωση του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δηλώνουν ότι σε αυτή την δύσκολη υγειονομικά περίοδο πού διανύουμε, πρέπει το νοσοκομείο της Αμαλιάδας να παραμείνει ανοιχτό και με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί γενικότερα η υγεία του νόμου.

Όπως άλλωστε τονίζουν και τα δύο νοσοκομεία της Ηλείας, του Πύργου και της Αμαλιάδας, είναι απαραίτητα και η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρά σε ενέργειες οι οποίες μόνο κακό κάνουν  στον τομέα της υγείας.

Στα πλαίσια αυτών των αντιδράσεων, αντιπροσωπεία των εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας, μετά από την Γενική Συνέλευση που έγινε, επισκέφθηκε τον Διοικητή του νοσοκομείου Ηλείας κο Χρήστο Χριστόπουλο προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα της νοσηλευτικής μονάδας.

Σωκράτης Σωτηρόπουλος : Έχουμε ένα ρεαλιστικό πλάνο, προκειμένου να λειτουργήσουν και οι δυο νοσηλευτικές μονάδες»

Για τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης ο κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Αμαλιάδας ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα (σ.σ χθες) το πρωί πραγματοποιήσαμε γενική συνέλευση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, προκειμένου να εξετάσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την αποχώρηση 22 ατόμων από το προσωπικό. Στα πλαίσια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης ήταν να καταθέσουμε στην διοίκηση Γ.Ν. Ηλείας, αίτημα για συμμετοχή μας στο επόμενο Δ.Σ. προκειμένου  να θέσουμε τους λόγους, έχοντας  ένα ρεαλιστικό πλάνο, για τους οποίους κάποιοι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν πίσω και κάποιοι να παραμείνουν και στον Πύργο, προκειμένου να λειτουργήσουν και οι δυο νοσηλευτικές μονάδες. Απέναντι σε αυτή την ρεαλιστική πρόταση είχαμε την άκαμπτη στάση της διοίκησης, η οποία δεν δέχεται σε καμία περίπτωση άλλη άποψη και η οποία είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα επιφέρει προβλήματα στα νοσοκομεία της Ηλείας. Δηλώσαμε στον κο. διοικητή ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις και για φωνές. Εμείς ήρθαμε με καλή διάθεση για να κουβεντιάσουμε και όχι να φωνάξουμε. Αλλά δυστυχώς θα μας αναγκάσουν να φτάσουμε στα άκρα. Δεν έχουμε λόγο ύπαρξης αν δεν επιστρέψουν πίσω οι νοσηλευτές. Διαφορετικά το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε περιφερειακό ιατρείο. Αυτή είναι η ανησυχία των υπαλλήλων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και γενικά της περιοχής της Βόρειας Ηλείας. Είμαστε σε διαρκή κινητοποίηση, δεν θα το αφήσουμε το θέμα έτσι. Ο αγώνας συνεχίζεται…».

«Δουλεύουν διπλοβάρδια και τριπλοβάρδια»

Σε ερώτηση αν αυτή την στιγμή το Νοσοκομείο Αμαλιάδας μπορεί να λειτουργεί υπό ομαλές συνθήκες ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας χάρις στο φιλότιμο των ιατρών εξακολουθεί να λειτουργεί. Σήμερα (σ.σ. χθες) εφημερεύει ο χειρουργικός και ορθοπεδικός τομέας με μεγάλες προσπάθειες που κάνουν οι εναπομείναντες νοσηλευτές με διπλοβάρδια και τριπλοβάρδια. Εμείς στεκόμαστε δίπλα σε αυτή την ηρωική προσπάθεια, αφού δεν μπορεί μια ζωή η Αμαλιάδα να τραβάει το κουπί και να … πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης, που τόνιζε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι έχει εξοπλίσει τα νοσοκομεία. Δυστυχώς ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Όλη η επικαιρότητα