WEB tv Ελλάδα

Οι παρθενικές πτήσεις των πρώτων Rafale που αποκτά η Ελλάδα (Vid)

Τα δύο πρώτα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούν τις παρθενικές τους πτήσεις, οι οποίες έχουν καταγραφεί σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
Ακούστε το άρθρο

Στη βάση Μερικιάν της Γαλλίας βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό τέσσερις Έλληνες πιλότοι, προκειμένου να πιστοποιηθούν ως εκπαιδευτές των νέων Rafale, που θα έρθουν στη χώρα μας.

Τα δύο πρώτα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούν τις παρθενικές τους πτήσεις, οι οποίες έχουν καταγραφεί σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Το βίντεο δείχνει τα μαχητικά βαμμένα στα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας μας, να απογειώνονται από την αεροπορική βάση Μερικιάν της Γαλλίας, πολύ κοντά στην πόλη Μπορντό, εκεί δηλαδή όπου συνεχίζουν να εκπαιδεύονται οι τέσσερις Έλληνες πιλότοι πριν τα φέρουν στη χώρα μας.

Οι τέσσερις πιλότοι, όταν λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση και συμπληρώσουν τις προαπαιτούμενες ώρες πτήσεις, θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για να εκπαιδεύσουν με τη σειρά τους τους άλλους πιλότους στην 332 Μοίρα Παντός Καιρού που εδρεύει στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η Ελλάδα θα παραλάβει μέχρι τέλος του έτους τα πρώτα έξι δικινητήρια μαχητικά Rafale (τα οποία θα κοστίσουν στην Ελλάδα περίπου 2,32 δισεκατομμύρια ευρώ μαζί με τα όπλα, τα ανταλλακτικά τους και άλλα υλικά), μέχρι τέλος του 2022 άλλα έξι (εκ των οποίων δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια) και μέχρι το καλοκαίρι του 2023 άλλα έξι, προκειμένου να συγκροτηθεί η μοίρα των συνολικά 18 αεροσκαφών, στα οποία θα προσθέτουν επίσης άλλα έξι ανεβάζοντας τον αριθμό τους στα 24, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πηγή:news247.gr

Όλη η επικαιρότητα